Εγκαινιάστηκε το IQOS boutique store των Σερρών

Ο διευθυντής Ρυθμιστικών Υποθέσεων της Παπαστράτος κ. Αλεξ. Χατζόπουλος (δεύτερος από αριστερά) πλαισιωμένος από το προσωπικό του IQOS Boutique Store των Σερρών

Διασχίζοντας, το τελευταίο διάστημα, τον πεζόδρομο της Κων. Καραμανλή, σίγουρα θα κέντρισε το ενδιαφέρον σας ένα νέο κατάστημα με το λογότυπο «IQOS». Η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί είναι ότι πρόκειται για μία νέα εταιρία κινητής τηλεφωνίας ή ένα νέο κατάστημα με διαφόρων ειδών gadget!

Η αλήθεια είναι πως εμπεριέχει στοιχεία και από τα δύο αλλά και κάτι παραπάνω. Χρειάζεται φόρτιση κι αυτό το καθιστά «συγγενικό προϊόν» με ένα κινητό! Είναι αποτέλεσμα πολλών ετών έρευνα και κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως gadget!

Απευθύνεται σε καπνιστές και φιλοδοξεί να αλλάξει την σχέση τους με το τσιγάρο. Το νέο πρότζεκτ της Παπαστράτος, της μεγαλύτερης εταιρίας καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα και θυγατρικής της Philip Morris φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα της κακής συνήθειας του καπνίσματος.

Στα εγκαίνια του καταστήματος παραβρέθηκε ο διευθυντής Ρυθμιστικών Υποθέσεων-Προϊόντα Μειωμένου Κινδύνου της «Παπαστράτος» κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος καθώς και πολλοί περιφερειακοί διευθυντές της εταιρίας.

Τι είναι το IQOS

  • Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και όχι καίγοντάς τον.
  • Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού.
  • Βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία «HEAT-NOTBURN», αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα.
  • Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της PhilipMorris International στην Ελβετία.
  • Το IQOS θερμαίνει χωρίς να καίει το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται.

Το IQOSστη διεθνή και στην ελληνική αγορά

  • Σήμερα κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του 2017 αναμένεται να κυκλοφορεί σε 30-35 χώρες.
  • Το 2016 ήρθε και στην Ελλάδα, όπου αρχικά κυκλοφόρησε στην Αθήνα, ενώ εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει η διανομή του και στην υπόλοιπη χώρα.

IQOS και ηλεκτρονικά τσιγάρα

  • Τόσο το IQOS όσο και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι καινοτόμα προϊόντα, κατά πολύ διαφορετικά από τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού, δεδομένου ότι για την χρήση και των δύο κατηγοριών προϊόντων δεν απαιτείται καύση.
  • Όμως έχουν και σημαντικές διαφορές, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι το γεγονός ότι στο IQOS χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πραγματικός καπνός, σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρά που περιέχουν νικοτίνη.

Η συσκευή διατίθεται σε τιμή προσφοράς, δηλαδή, 50 ευρώ και περιλαμβάνει δύο πακέτα με 20 ράβδους καπνού το καθένα.

Η Παπαστράτος σήμερα

Η Παπαστράτος, θυγατρική εταιρία της Philip Morris International (PMI), είναι η μεγαλύτερη εταιρία καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα. Με έδρα τον Ασπρόπυργο, η εταιρία προσφέρει περίπου 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στις παραγωγικές και διοικητικές της εγκαταστάσεις.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Παπαστράτος περιλαμβάνει το κορυφαίο παγκοσμίως σήμα Marlboro, το Philip Morris, το L&M, τον ιστορικό ΑΣΣΟ, αλλά και το πρώτο νέο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS.

Διαθέτει στην Ελλάδα περίπου 25.000 άμεσους και έμμεσους εμπορικούς συνεργάτες και 900 προμηθευτές, ενώ η PMI είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των ελληνικών καπνών αγοράζοντας άνω του 50% της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών με τριετείς δεσμεύσεις (οι τελευταίες τα έτη 2013-2015 και 2016-2018).

Με μια ιστορία 86 χρόνων στην ελληνική αγορά, η Παπαστράτος συνεχίζει τη δυναμική επιχειρηματική της πορεία στηρίζοντας παράλληλα την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Δυναμική επιχειρηματική πορεία

Με την υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από το 2003 σε υποδομές, στο εργοστάσιο της εταιρίας στον Ασπρόπυργο, στους ανθρώπους και τα σήματά της, αλλά και σε σημαντικές κοινωνικές ενέργειες καθώς και στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου τσιγάρων, η Παπαστράτος διαθέτει σήμερα ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια της PMI στην Ευρώπη. Διασφαλίζει, έτσι, δυναμική επιχειρηματική ανάπτυξη, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και περαιτέρω ευκαιρίες εξέλιξης για τους 800 εργαζομένους της.

Η τελευταία νέα επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2017. Η Παπαστράτος μετατρέπει το εργοστάσιό της σε μονάδα παραγωγής των ράβδων καπνού για το IQOS και θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας για την παραγωγή του IQOS, οι οποίες θα προστεθούν στις περισσότερες από 250 θέσεις που δημιούργησε για την προώθηση και κυκλοφορία του IQOS στην ελληνική αγορά.

Στήριξη της ελληνικής καπνοκαλλιέργειας

Η Παπαστράτος ιστορικά αγοράζει την μεγαλύτερη ποσότητα ελληνικών ανατολικών καπνών. Το 2013 η μητρική εταιρία ΡΜΙ υπέγραψε Συμφωνία Συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση δεσμευόμενη να αγοράζει το 50% της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών για την τριετία 2013-2015. Η Συμφωνία ανανεώθηκε το 2016 για άλλη μία τριετία (έως το 2018). Η Συμφωνία αυτή αυξάνει την προβλεψιμότητα του οικονομικού περιβάλλοντος για τους 30.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες στη χώρα και εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες εξαιρετικής ποιότητας καπνών για τη λειτουργία της ΡΜΙ παγκοσμίως. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η Συμφωνία αυτή εγγυάται τη διαρκή βελτίωση της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών μέσω σύγχρονων αγρονομικών προγραμμάτων, ποικιλιών υψηλής παραγωγικότητας, εκμηχάνισης της συγκομιδής, καινοτόμων συστημάτων ξήρανσης και κυρίως διαρκούς εκπαίδευσης των καλλιεργητών.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 22 Οκτ. 2017 - 16:14