Εγκαινιάσθηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σιντικής

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σιντικής τελέσθηκαν την Πέμπτη από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο, παρουσία του δημάρχου κ. Φώτη Δομουχτσίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, αρχών και πολιτών.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, τόνισε τη χρησιμότητα του Κέντρου καθώς η λειτουργία του θα υποστηρίζει τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές του δήμου και θα δρα προσθετικά στην κοινωνική του πολιτική. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία  του Δήμου Σιντικής καθώς εξασφάλισε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 112.000 ευρώ και για τρία χρόνια η δομή, που θα φιλοξενεί στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος Σιδηροκάστρου, θα βρίσκεται στην υπηρεσία του κάθε δημότη που χρήζει βοήθειας και υποστήριξης. Βασικό του μέλημα, ανέφερε ότι είναι η εξυπηρέτηση του δημότη το ίδιο άμεσα και αποτελεσματικά σε όλη την επικράτεια του δήμου.

 Τον λόγο πήρε, στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Σερρών, κ. Βάκαλος Άγγελος, ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα του Κέντρου και την ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι είμαστε κρίκοι μιας ανθρώπινης αλυσίδας και οφείλουμε να προσφέρουμε, ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνατότητές του, στον συνάνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μας και μας έχει ανάγκη. Εν συνεχεία ο δήμαρχος Σιντικής με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιο Τσίντσιο έκοψαν την κορδέλα και ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του κέντρου.

Η κοινωνική λειτουργός και η ψυχολόγος που θα στελεχώνουν το Κέντρο Κοινότητας θα παρέχουν ενημέρωση και υποστήριξη των δημοτών, διασύνδεση με φορείς και δομές κοινωνικής προστασίας και θα προσφέρουν κάθε είδους υπηρεσία που θα εξασφαλίζει τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την ομαλή κοινωνική ένταξη.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 08.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2323350246

Email:   ken_koinotitasintikis@yahoo.com

Κοινωνική Λειτουργός: Μαρία Τσεκμέζογλου

Ψυχολόγος: Αθηνά Αραμπατζή

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 17 Νοε. 2017 - 00:27