Εγγύηση ποιότητας ζωής και ανάπτυξης η κατασκευή του Βιολογικού του Δήμου Εμ. Παππά στο Χρυσό

Η Δημοτική Αρχή Εμ. Παππά του κ. Δημήτρη Νότα υλοποιεί την κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού στο Χρυσό. Πρόκειται για ένα έργο μέγιστης, όχι μόνο, περιβαλλοντικής αλλά και αναπτυξιακής σημασίας καθώς ανεβάζει θεαματικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων δημιουργώντας συνθήκες προόδου και εξέλιξης.

Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στο Χρυσό γίνεται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου με τη δημιουργία δικτύων αποχέτευσης ξεπερνά τα 9 εκ. ευρώ.

tzitzikostas_spiropoulos_notas_viologikos_xryso.jpg

Το εργοτάξιο επισκέφθηκε χθες ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ Παναγιώτη Σπυρόπουλο αλλά και το Δήμαρχο Εμ. Παππά κ. Δημήτρη Νότα.

“Το έργο του βιολογικού καθαρισμού και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων του Δήμου Εμμανουήλ Παππά είναι ένα έργο με άμεσο αποτύπωμα στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά και ένα έργο που προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Είναι μια παρακαταθήκη, που αφήνουμε στους κατοίκους της περιοχής, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

tzitzikostas_spiropoulos_notas_viologikos_xryso_1.jpg

“Το έργο του βιολογικού καθαρισμού και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, υπογράμμισε, είναι ένα έργο με άμεσο αποτύπωμα στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά και ένα έργο που προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Είναι μια παρακαταθήκη, που αφήνουμε στους κατοίκους της περιοχής, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές»

Παράδειγμα καλής οργάνωσης και αποτελεσματικότητας χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος την υλοποίηση του έργου αποδίδοντας τα εύσημα στην κατασκευάστρια εταιρεία που είναι η κοινοπραξία Envitec Α.Ε. / Τ.Ε.Σ. Α.Ε.

tzitzikostas_spiropoulos_notas_viologikos_xryso_2.jpg

«Υποδομές είναι η μαγική λέξη για την παράταξή μας γιατί αυτό που θέλουμε είναι ο τόπος μας να πάει μπροστά» τόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί στο 70% και αναμένεται να παραδοθεί σε χρήση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που υλοποιείται στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά και με αυτό δίνεται λύση στο μείζον θέμα της διαχείρισης των λυμάτων της περιοχής.

Με τον βιολογικό καθαρισμό και τους αγωγούς μεταφοράς των λυμάτων καλύπτονται οι  ανάγκες των οικισμών του Νέου Σουλίου, με την οικιστική συνένωση των κοινοτήτων Χρυσού, Αγίου Πνεύματος και Νέου Σκοπού.

Το νερό που θα διυλίζεται θα διατίθεται στην συνέχεια για αγροτικούς σκοπούς. Στη δεύτερη φάση θα συνδεθούν με το βιολογικό καθαρισμό οι κοινότητα Εμ. Παπά, Μονόβρυσης, Πεντάπολης, Τούμπας, Ψυχικού, Παραλιμνίου και Μεσοκώμης.

tzitzikostas_spiropoulos_notas_viologikos_xryso_3.jpg

Ο Δήμαρχος Εμ. Παππά κ. Δημήτρης Νότας δήλωσε πως αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ύψους 15,2 εκ. ευρώ με χρηματοδοτήσεις μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ενδεικτικά ανέφερε το αρδευτικό δίκτυο Παραλιμνίνου με προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ, το αρδευτικό της Μονόβρυσης, ύψους 1.050.000 ευρώ αλλά και την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Πεντάπολης, ύψους 1 εκ. ευρώ.

Τα εύσημα από τον κ. Νότα στον Αντιπεριφερειάρχη για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

Ο κ. Νότας εξήρε την Αντιπεριφέρεια Σερρών και πιο συγκεκριμένα τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο επισημαίνοντας ότι έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων. Οι παρεμβάσεις που γίνονται στον συγκεκριμένο τομέα, στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας, όπως σημείωσε ο κ. Νότας, είχαν να γίνουν περισσότερα από 50 χρόνια.  

Τα έργα διαχείρισης των λυμάτων εκσυγχρονίζουν τον τόπο και δίνουν αναπτυξιακή ώθηση, ενώ συμβάλλουν στη δημιουργία ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος”, επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 28 Μάιος. 2022 - 19:38