Δυνατά φιλικά για το παιδικό της ΑΕΣ και το τμήμα των 2004 των Ικάρων με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού(Φωτό και video)

Τέσσερα πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια με τμήματα των ακαδημιών καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού έδωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ το παιδικό της ΑΕΣ και το τμήμα των 2004 των  Ικάρων, που προπονούνται υπό την καθοδήγηση του κ. Βασίλη Χρυσανθίδη.

Οι μικροί Σερραίοι αθλητές αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες που θα αποδειχθούν σημαντικές για την εξέλιξή τους στη συνέχεια. Η πολύ καλή απόδοση που έπιασαν και τα δύο τμήματα απέναντι στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, που θεωρούνται από τις πιο αξιόλογες στον ελληνικό χώρο, αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση για το καλό  επίπεδο της Σερραϊκής καλαθοσφαίρισης. Ενδυναμώνεται, παράλληλα, η ελπίδα ότι στο εγγύς μέλλον θα βγουν νέες «φουρνιές» παικτών που θα οδηγήσουν σε ακόμα ψηλότερο επίπεδο το Σερραϊκό μπάσκετ.

Η αποστολή ξεκίνησε από την πόλη των Σερρών νωρίς το πρωΐ του Σαββάτου και μετά από ταξίδι 8 ωρών έφθασε στην Αθήνα το μεσημέρι. Τα πρώτα δύο παιχνίδια δόθηκαν στις 5μ.μ. την ίδια ημέρα.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η τυχαία συνάντηση με τον προπονητή της ομάδας του Ολυμπιακού κ. Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος με μεγάλη χαρά δέχθηκε να φωτογραφηθεί με τα μέλη της Σερραϊκής αποστολής, ενώ είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με δύο παλιούς γνώριμούς του, τους Σερραίους προπονητές κ.κ. Β. Χρυσανθίδη και Νίκο Αθανασίου.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο φιλικών η Σερραϊκή αποστολή κατέλυσε σε παραλιακό ξενοδοχείο στον Άλιμο. Τους αθλητές συνόδευε σύσσωμη η διοίκηση της ΑΕΣ αποτελούμενη από τον νυν αλλά και τον παλιότερο πρόεδρο κ.κ. Μίλτο και Νικόλαο Ματζαρίδη, τον ταμία και έφορο κ. Χρήστο Βαρούτη και τα μέλη κ.κ. Σάκη Μάγειρα και Χάρη Πλακανδάρα. Συμμετείχε, επίσης, ο πρώην καλαθοσφαιριστής και προπονητής κ. Άκης Μορφακίδης. Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους στο ταξίδι τους στην Αθήνα.

Το πρωΐ της Κυριακής δόθηκαν τα επόμενα δύο φιλικά, και πάλι στο ΣΕΦ, με τους Σερραίους παίκτες να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους και να «βγάζουν» στο παρκέ πολύ καλύτερα στοιχεία.

Και τις δύο ημέρες προσφέρθηκαν προς τις ομάδες του Ολυμπιακού τετράδια των Ικάρων αλλά και ακανέδες Βασάκη. Στους Σερραίους αθλητές δόθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ντόνατς, προσφορά της S&S Donuts, του κ. Σάκη Μάγειρα.

Η μετακίνηση της Σερραϊκής αποστολής έγινε με λεωφορείο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ν. Σερρών μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα.

Φιλικά αυτού του επιπέδου τονώνουν την αυτοπεποίθηση των μικρών αθλητών και καθιστούν τις ομάδες περισσότερο ανταγωνιστικές, προσφέροντας την ευκαιρία να βελτιώσουν έτι περαιτέρω την απόδοσή τους.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 02 Μάιος. 2017 - 00:58