Δράσεις της 1ης ΤΟΜΥ Σερρών: «Βάλε χέρι στον Καρκίνο του Μαστού: Άγγιξε – Κοίτα – Έλεγξε!»

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σερρών (Τ.ΟΜ.Υ.) σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σερρών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Σερρών τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού (25η Οκτωβρίου), με δράσεις που έχουν σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον γυναικείο πληθυσμό σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η πρόληψη στην αντιμετώπιση της νόσου και να ενισχύσουν τη σπουδαιότητα της έγκυρης διάγνωσης.

Στα πλαίσια αυτά, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 9:00-13:00 στον χώρο της 1η Τ.ΟΜ.Υ Σερρών (Πρ. Χριστοφόρου 25- 1ος όροφος, κτήριο πρώην ΙΚΑ), θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

  • Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού από γυναικολόγο του κέντρου υγείας και αν κριθεί απαραίτητο θα γίνεται παραπομπή για περαιτέρω έλεγχο.
  • Βιωματική εκπαίδευση από μαία του κέντρου υγείας στην αυτοεξέταση μαστού.
  • Στολίζουμε το «Δέντρο της Ελπίδας» όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας.
  • Με σύνθημα: «Βάλε χέρι στον Καρκίνο του Μαστού: 'Αγγιξε – Κοίτα – Έλεγξε!» θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης από το προσωπικό της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών, από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών και τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Σερρών, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και κορδέλες-βραχιόλια ευαισθητοποίησης (Πλατεία ΙΚΑ).

Αδράξτε την ευκαιρία και ελάτε να ενημερωθούμε!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η έγκαιρη διάγνωση ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 23 Οκτ. 2023 - 10:31