Διπλή ελληνική παρουσία στην πανδαισία του Βελιγραδίου

Στο Βελιγράδι χτυπά από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου η «καρδιά» της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης, μαζί και της ελληνικής, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία η χώρα μας εκπροσωπείται από δύο ομάδες στην τελική φάση του Champions League ανδρών. Ο... συνήθης ύποπτος Ολυμπιακός επιστρέφει στο final-8 μετά τον περσινό αποκλεισμό-έκπληξη με το βλέμμα ψηλά, ενώ η «πρωτάρα» Βουλιαγμένη θέλει να απολαύσει κάθε στιγμή αυτής της συμμετοχής, που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον, με δεδομένο ότι η LEN θα επαναφέρει από την επόμενη σεζόν την τελική φάση σε μορφή final-4.

Η φετινή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η τελική φάση φιλοξενείται στη σερβική πρωτεύουσα, με οικοδέσποινα την -αντίπαλο του Ολυμπιακού στον προημιτελικό- Νόβι Μπέογκραντ. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες φορές, φέτος οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην ανοιχτή πισίνα του συγκροτήματος "11. april", ενώ η διάρκεια του τουρνουά αυξήθηκε από τρεις σε τέσσερις ημέρες, με τους φιναλίστ να κερδίζουν μία ημέρα ξεκούρασης μεταξύ ημιτελικών και τελικού.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Νόβι Μπέογκραντ (31/5, 18:00 ώρα Ελλάδας) δικαίως θεωρείται το μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών, καθώς οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τη χρονιά με βλέψεις για την κορυφή, αλλά μόνο μία εξ αυτών θα βρει θέση στην τετράδα. Αμέσως μετά (31/5, 19:30), η Βουλιαγμένη θα παίξει χωρίς άγχος απέναντι στην ιταλική Μπρέσια, που είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση, όπως και η Μπαρτσελονέτα κόντρα στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Τέλος, η επί διετία πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο θα τεθεί αντιμέτωπη με την Φερεντσβάρος, την οποία νίκησε στον τελικό του 2021 και στον ημιτελικό του 2022.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 31 Μάιος. 2023 - 11:06