Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων: «Το ψέμα και η μικρότητα αποτελούν τρόπο ζωής για τον Χρυσάφη και τους συνεργάτες του»

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων χρεώνει στον αντιδήμαρχο Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Σπύρο Μισυρλή επιχείρηση οικειοποίησης εν εξελίξει έργων που η προηγούμενη δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη «κληροδότησε» στη σημερινή του Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Οι αιχμές της Δ.Π.Σ. αφορούν στο κολυμβητήριο Ομόνοιας, το έργο των led και το θέμα του στρατοπέδου Εμ. Παπά. Σχετικά με το κολυμβητήριο αναφέρεται ότι εσκεμμένα δεν αναφέρθηκε από τον κ. Μισυρλή ότι η προηγούμενη Δ.Α. του κ. Αγγελίδη εξασφάλισε χρηματοδότηση 5,5 εκ. ευρώ, στην οποία προστέθηκαν άλλες 900.000 από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για τη βιοκλιματική αναβάθμισή του.

«Κοροϊδία χωρίς αναστολές» χαρακτηρίζεται η υπόθεση των led υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να εκπληρωθεί και η νέα υπόσχεση της Δ.Α. του κ. Χρυσάφη για υλοποίηση του έργου στις αρχές του 2023.

Τέλος, διαπιστώνει ότι τηρείται σιγή ιχθύος για το θέμα του στρατοπέδου Εμ. Παπά. Το γενικό συμπέρασμα της Δ.Π.Σ. είναι πως «τον κ. Χρυσάφη και τους συνεργάτες του το ψέμα και η μικρότητα αποτελούν τρόπο ζωής».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μισυρλής στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 παρουσίασε για ακόμη μια φορά τα εν εξελίξει έργα που παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, όπως παιδικές χαρές, Κολυμβητήριο Ομόνοιας, ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, κ.λπ.

Χωρίς αιδώ ο κ. Μισυρλής, επιχειρώντας να οικειοποιηθεί το διαχρονικό  έργο του κολυμβητηρίου της Ομόνοιας, μηδένισε τις προσπάθειες που έχουν κάνει εδώ και 20 χρόνια οι προηγούμενες δημοτικές αρχές για το έργο αυτό λέγοντας, ότι εδώ και 20 χρόνια υπήρχε απραξία από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Εσκεμμένα δεν είπε την αλήθεια, ότι για το κολυμβητήριο της Ομόνοιας η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων έτοιμη χρηματοδότηση 5,5 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση αρ.πρωτ.: 63949/18-6-2019 του τότε Υφυπουργού Οικονομίας κ Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, που η αποδοχή αυτής της χρηματοδότησης έγινε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημαρχιακής θητείας από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 26-8-2019 με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αρ. 504/2019. Στην προαναφερόμενη χρηματοδότηση των 5,5 εκ. ευρώ ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής πρόσθεσε άλλες 900.000 ευρώ.

Τελικά για τον κ. Χρυσάφη και τους συνεργάτες του το ψέμα και η μικρότητα αποτελούν τρόπο ζωής.

Σχετικά με τα  led, ενώ  ο κ Χρυσάφης  τον Σεπτέμβριο του 2021 υποσχόταν  ότι  αρχές του 2022 θα υλοποιούσαν  το έργο, τώρα υπόσχονται ότι θα το υλοποιήσουν αρχές του 2023. Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσουν ούτε αυτό το έργο και δυστυχώς συνεχίζουν να κοροϊδεύουν χωρίς αναστολές τους Σερραίους πολίτες, ζημιώνοντας οικονομικά τον Δήμο.

Όσον αφορά την απραξία τους στο θέμα του στρατοπέδου Εμ. Παπά, τηρούν σιγή ιχθύος.

 

                                                                                        Οι δημοτικοί σύμβουλοι

                                                                        της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

 

                                                                                    Γκότσης Ηλίας

                                                                                    Χράπας Παντελής

                                                                                    Γαλάνης  Στέλιος

                                                                                    Δούκας Γεώργιος

                                                                                    Παπαβασιλείου Βασίλειος»  

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 22 Σεπ. 2022 - 10:20