Δηκτική ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Σερρών της Νέας Δημοκρατίας για τον ένα χρόνο κυβέρνησης αριστεράς

Με αρκετή δόση ειρωνείας ο Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ Σερρών της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζει  δηκτικά τη συμπλήρωση ενός χρόνου με «αριστερή» κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αντιμέτωπος με το «φάντασμα» των προεκλογικών του εξαγγελιών.

Με μελανά χρώματα περιγράφεται η κατάσταση στον χώρο της υγείας, σημειώνοντας ότι στο «όνομα του «λαϊκού κινήματος» ισοπεδώνονται τα πάντα προς όφελος ολίγων».

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, υποστηρίζεται, οδηγεί  με μαθηματική ακρίβεια στη φυγή το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας του τομέα της υγείας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Πριν λίγο καιρό γιορτάστηκε ο ένας χρόνος διακυβέρνησης της «αριστεράς», σε κλίμα πανηγυρικό που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Γιατί να μη γιορταστεί άλλωστε; Σχίστηκαν μνημόνια, καταργήθηκε το πελατειακό κράτος προς όφελος ημετέρων, αυξήθηκαν μισθοί- συντάξεις, επήλθε αξιοκρατία και γενικά το «νέο» έδωσε τη θέση του στο «παλιό».

Αυτή τη στιγμή αυτοί που δε γιορτάζουν είναι οι αγρότες που χάνουν τη γη μέσα από τα χέρια τους, οι εργάτες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μπροστά στον Αρμαγεδώνα των μέτρων της σκληρής διαπραγμάτευσης  φοβούνται το αύριο που έρχεται. Μαζί τους, ολόκληρος ο  επιστημονικός κόσμος ιδιωτικού και δημόσιου τομέα(ποινικοποίηση της μόρφωσης, απαξίωση της γνώσης και του επιχειρείν, εργασιακές συνθήκες γαλέρας-αφανισμός).

Όσον αφορά την υγεία, ο δημόσιος τομέας βουλιάζει μέρα με τη μέρα( ακόμη θυμόμαστε τις προεκλογικές εξαγγελίες για μόνιμες θέσεις εργασίας και παροχές υγείας ανεπτυγμένης χώρας). Πάραυτα, το μόνο σίγουρο είναι η επιλογή μεθόδων που στο παρελθόν βρέθηκαν στο στόχαστρο, βλέπε τροποποιημένο μοντέλο πρόσληψης επικουρικών…

Κατά τον ίδιο τρόπο, για τους  συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα, το αύριο διαφαίνεται αμφίβολο και σκοτεινό μιας και στο όνομα του «λαϊκού κινήματος» ισοπεδώνονται τα πάντα προς όφελος ολίγων.

Συνέπεια των παραπάνω ολόκληρη η επιστημονική  κοινότητα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια  στη φυγή και αυτό γιατί δεν αρκούνται σε «συνταγές μαγειρικής», για να βγάζουν απλώς τα προς το ζην τους.(Χώρα χωρίς επιστημονικό προσωπικό δεν υφίσταται)

Τελικά μέχρι πριν ένα χρόνο ο εχθρός ήταν οι προηγούμενοι που ξεπουλούσαν τα πάντα, μέχρι που ως «Μεσσίας» ήρθε το νέο, για να βρεθεί τώρα αντιμέτωπο με το φάντασμα των προεκλογικών του εξαγγελιών.

Άρα το ερώτημα είναι ποιος γιορτάζει και τι; Σίγουρα πάντως, όχι  o λαός  από οποιαδήποτε κοινωνική τάξη και αν προέρχεται.

Τομέας Υγείας ΝΟΔΕ Σερρών

 Πρόεδρος Τομέα Υγείας

Σκύρλας Χρήστος

Εκπρόσωπος Τύπου

Λώτης Χαρίλαος»

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 09 Φεβ. 2016 - 20:52