ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά η δράση «Στολίζω την πόλη μου». Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Σερρών και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Σερρών.

   Σκοπός της εκδήλωσης  είναι τα σχολεία του Δήμου να συμμετέχουν ενεργά στολίζοντας το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Δέντρο για την πόλη τους, για να γίνει η πόλη μας πιο όμορφη έχοντας την καλλιτεχνική σφραγίδα των μαθητών στη διαμόρφωση του εορταστικού κλίματος.

   Μαθητές, καθηγητές  και δάσκαλοι της πόλης μας επιμελήθηκαν το στολισμό φυσικών ελάτων (διατέθηκαν δωρεάν συνολικά 20 Φυσικά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από τον Δήμο Σερρών) που στήθηκαν κατά μήκος του πεζόδρομου της οδού Κ. Καραμανλή και 8 δέντρα στην πλατεία Ελευθερίας δίνοντας μια εορταστική εικόνα στην πόλη μας.

  Η γιορτή πλαισιώθηκε από μουσική και τραγούδια από τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και από ένα γκρουπ με σαξόφωνα του Μουσικού Σχολείου που χάρισε μια ιδιαίτερη μουσική νότα.      

  Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 450 περίπου παιδιά από το 1ο δημοτικό σχολείο, το 2ο Δ.Σ., το 4ο Δ.Σ., το 7ο Δ.Σ., το 20ο Δ.Σ., το 21ο Δ.Σ., το 25ο Δ.Σ. Σερρών, το Πειραματικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο, το 3ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο Σερρών και τον Παιδικό  Σταθμό Ουράνιο Τόξο.

Τα δέντρα της Πλατείας Ελευθερίας στόλισαν τα παιδιά του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ-ΤΕΕ).

  Τέλος βραβεύθηκε από την καλλιτεχνική επιτροπή,  για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το δέντρο που στόλισε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και για την Δευτεροβάθμια το δέντρο που στόλισε το 3ο Γυμνάσιο Σερρών. Η απονομή  των αναμνηστικών δώρων έγινε από τον δήμαρχο Σερρών, κ. Πέτρο Αγγελίδη και  των αναμνηστικών διπλωμάτων  σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κα Σοφία Μπιτζίδου.

 Ιδιαίτερες ευχαριστίες, απευθύνονται από το Δήμο Σερρών, στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Πούλιο Ιωάννη και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, κα Ευθυμιάδου Σοφία, στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, στους καθηγητές και δασκάλους συνοδούς, τεχνικών και άλλων ειδικοτήτων που επιμελήθηκαν τα στολίδια των δέντρων και φυσικά σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι απέδειξαν ότι διαθέτουν μεράκι και καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 22 Δεκ. 2015 - 12:18