Δέκα χρόνια “ζωής και προσφοράς για την Τράπεζα Αίματος των Εργαζομένων στην Π.Ε. Σερρών(Βίντεο)

Δέκα χρόνια «ζωής» και προσφοράς συμπληρώνει η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αλλά σίγουρα τα χρόνια ζωής που έχει προσφέρει σε συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε δύσκολες στιγμές είναι πολλαπλάσια.
Σε μια ζεστή και μουσική εκδήλωση ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Π.Ε. Σερρών γιόρτασε την επέτειό του τιμώντας του ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της Τράπεζας Αίματος και όλους όσους την στηρίζουν καθώς και την «ψυχή» του αιμοδοτικού κινήματος, τη διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών κ. Αικατερίνη Τζούρα.

ekdilosi_aimodosia_10_xronia_perifereiaki_enotita_serron_ergazomenoi.jpg


Τη γιατρό αλλά πάνω από όλα τον άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του για να προβάλει την σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και της προσφοράς αίματος. Εδώ και 32 χρόνια που υπηρετεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κατανοήσουν οι αιμοδότες πόσο σημαντική είναι η προσφορά τους και πόσο πραγματικά βοηθούν και σώζουν συνανθρώπους τους.
Ευχή της να μην υπάρχουν ασθενείς αλλά να υπάρχουν πάντα αιμοδότες που με αγάπη και πείσμα θα προσφέρουν αίμα και αιμοπετάλια, θα προσφέρουν ζωή. «Το αίμα είναι εθνικό προϊόν, είναι ακριβό αλλά δεν πληρώνεται! Προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο», επισημαίνει η ίδια.
Επιθυμία της και στόχος να δημιουργηθούν κι άλλοι αιμοδοτικοί σύλλογοι στην πόλη και στο νομό για να υπάρχει αυτάρκεια στο νοσοκομείο και να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς και φυσικά η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος χαρακτήρισε λειτούργημα τη δουλειά που κάνει η Αικατερίνη Τζούρα και προσφορά ζωής την λειτουργία της Τράπεζας Αίματος των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

pouliakas_pavlos.jpg

Ο κ. Παύλος Πουλιάκας


Ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για την εν γένει προσφορά τους, σημειώνοντας ότι διαπνέονται από θετικό πνεύμα και δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος.
Η Τράπεζα Αίματος των εργαζομένων στην Π.Ε. Σερρών στα 10 χρόνια παρουσία της αριθμεί 134 αιμοδότες, από τους οποίους οι 78 είναι μέλη του συλλόγου. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει 531 φιάλες αίματος στο νοσοκομείο Σερρών, ενώ στην τελευταία αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε συγκεντρώθηκαν 48 φιάλες αίματος, αριθμός που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Π.Ε. Σερρών κ. Παύλος Πουλιάκας ευχαρίστησε τους πρωτοστάτες στη δημιουργία της Τράπεζας Αίματος, που είναι οι Κλεάνθης Πούλικας, Πασχάλης Ροΐδης, Χρόνης Κουκουζέλης, Γιώργος Τσιφούτης και Βαλεντίνη Σαπουντζή.
Στην Τράπεζα Αίματος μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί. Η διενέργεια των αιμοδοσιών στο Διοικητήριο διευκολύνει τους εν δυνάμει αιμοδότες καθώς η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη.
Στα μέλη της Τράπεζας Αίματος προσφέρθηκαν από τον Σύλλογο Εργαζομένων της Π.Ε. Σερρών αναμνηστικά δώρα. Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα από το Ωδείο Ταπέ.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 26 Οκτ. 2022 - 14:23