Αρχίζει η περιπέτεια του 7ου Serres Rally

Πάνω από 95 αναβάτες απ’ όλο τον κόσμο, (Αμερική, την Αυστραλία, την Αλβανία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία Ολλανδία, Αγγλία, Τσεχία, τη Φινλανδία, την Τουρκία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Νότια Αφρική, τη Σκωτία, την Εσθονία, το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Αυστρία, Ελλάδα, η Σλοβακία και την Ιταλία για να αναφέρω μόνο μερικά), δίνουν σήμερα ραντεβού στην εκκίνηση του 7ου Ράλλυ των Σερρών.

Το «στρατηγείο» των αγώνων, όπως κάθε χρόνο, έχει στηθεί στο Elpida Resort and Spa στην πόλη των Σερρών. Το μοναδικό bivouac ξενοδοχείο έχει «μεγαλώσει» με μοτοσικλέτες, κομμάτια, πληρώματα και οικογένειες.

Το Serres Rally και συγκεκριμένα η έβδομη έκδοσή του, που διοργανώνεται από την Off Road Team και την Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σερρών, συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της FIM Europe, κάτι το οποίο το κάνει έναν επίσημο παγκόσμιο Cross Country Rally Raid αγώνα.

Τα βουνά, οι πλαγιές, τα ποτάμια, οι σκληροί δρόμοι, τα γρήγορα επίπεδα κομμάτια, τα καταπράσινα λιβάδια και τα μονοπάτια εκτός δρόμου, η λάσπη, η άμμος και η πέτρα, τα βαθιά δάση της διαδρομής, τα παλιά στρατιωτικά ερείπια, συνθέτουν το σκηνικό του Serres Rally 2017.

Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 1400 χλμ. από το Κιλκίς και τις Σέρρες εώς την πόλη της Δράμας, μέσα από τα βουνά της Ροδοπής και την λίμνη του Νέστου, από το Σιδηρόκαστρο στις ανεμογεννήτριες και τις ιαματικές πηγές του Άγκιστρου, και θα αγωνιστούν σε 7 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 1350 χλμ, διασχίζοντας 13 βουνά, 5 νομούς και 4 μεγάλες πόλεις σε εφτά μέρες.

Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν  μέσα σε επτά ημέρες 1.400 χλμ. μέσα από τοπία που κόβουν την ανάσα. Βουνοκορφές, πλαγιές, ποτάμια, σκληρούς δρόμους, γρήγορα επίπεδα κομμάτια, καταπράσινα λιβάδια και εκτός δρόμου διαδρομές, λάσπη, άμμο και πέτρα, πυκνό δάσος, παλιά στρατιωτικά κτίρια και φέτος θα διασχίσουν τα σύνορα προς τη Βουλγαρία.
Το Ράλι των Σερρών θα καλύψει 9 ειδικές διαδρομές, διασχίζοντας 12 βουνά, 4 νομούς, 4 μεγάλες πόλεις και 2 χώρες.
Όλοι οι αναβάτες και τα πληρώματα πραγματοποίησαν δοκιμές στους δρόμους και λόφους των Σερρών και λόφους παίρνοντας μία πρώτη γεύση του τοπίου που θα συναντήσουν μέσα στις επόμενες 7 ημέρες. Καθώς επέστρεφαν στο πρόσωπό τους δεν υπήρχε τίποτα άλλο πέρα από χαμόγελα.

Την Κυριακή θα δούμε τον πρόλογο του αγώνα και την τελετή εκκίνησης αγώνα από το κέντρο της πόλης των Σερρών.
Πρέπει επίσης να αναφέρουμε τις πέντε γενναίες γυναίκες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.
Γυναίκες, άνδρες, βουνά και μοτοσυκλέτες, δημιουργούν μία αξέχαστη περιπέτεια!

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 27 Αυγ. 2017 - 08:40