Αποτυχία της ΚΑΠ θα συμπαρασύρει ολόκληρο το ευρωπαϊκό εγχείρημα

Ενδεχόμενη αποτυχία της ΚΑΠ θα συμπαρασύρει ολόκληρο το ευρωπαϊκό εγχείρημα προειδοποιεί η υπουργός Βιωσιμότητας και Τουρισμού της Αυστρίας, Ελίζαμπεθ Κόεστινγκερ, που είναι υπεύθυνη και για τα αγροτικά θέματα της χώρας της.

Η ίδια υπογραμμίζει την αναγκαιότητα εξεύρεσης ενός συμβιβασμού ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), που θα καλύπτει στο μέγιστο βαθμό τα συμφέροντά τους.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Agrenda η κα Κόεστινγκερ εκτίμησε ότι θα έχουν λυθεί μέχρι τον Δεκέμβριο τα ζητήματα που αφορούν στην ΚΑΠ, σημειώνοντας πως σε αυτή την προοπτική θα επικεντρώσεις τις προσπάθειές της η Αυστριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ποτέ δεν θα καταφέρουµε να έχουµε κάποια άλλη πολιτική ως Ευρώπη σαν την ΚΑΠ», συµπλήρωσε, εξηγώντας πως η ΚΑΠ αποτελεί τη µοναδική ευρωπαϊκή πολιτική η οποία στην πραγµατικότητα είναι κοινή. Η κα. Κόεστινγκερ επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Φόρουµ του Άλπµπαχ, στις Αυστριακές Άλπεις, την προηγούµενη εβδοµάδα συµµετέχοντας στο πολιτικό συµπόσιο της διοργάνωσης και δήλωσε στην Agrenda πως ανέκαθεν υπήρχαν αµφιβολίες και φωνές που δήλωναν πως το τέλος της ΚΑΠ πλησιάζει, οι οποίες όµως ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν.

«Θα έδινα µια συµβουλή στα υπόλοιπα κράτη-µέλη, και αυτή είναι να προσπαθήσουµε σκληρά προκειµένου να διατηρήσουµε αυτό το νοµοθετικό πλαίσιο, κάνοντας και µερικούς συµβιβασµούς, αφού αποτελεί µια από τις µεγαλύτερες επιτυχίες της ΕΕ µέχρι τώρα», ανέφερε η κα Κόεστινγκερ, συµπληρώνοντας πως «µπορούµε να συζητήσουµε τι χρειαζόµαστε πιο πολύ τον πρώτο ή τον δεύτερο πυλώνα; τις άµεσες πληρωµές ή την ανάπτυξη της υπαίθρου; όµως δεν πρέπει σε καµία περίπτωση να αµφισβητούµε την ΚΑΠ στο σύνολό της γιατί συνιστά παράγοντα ζωτικής σηµασίας για την ΕΕ».

www.agronews.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 02 Σεπ. 2018 - 09:00