«Από το ξερίζωμα στο ρίζωμα» - Εκδήλωση μνήμης από τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρολόφου

Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση μνήμης για τον ξεριζωμό των Μικρασιατών από τις πατρογονικές τους εστίες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 7μ.μ., στην κεντρική πλατεία Μαυρολόφου. Η φετινή εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στην Μακεδονία, φέρει τον τίτλο: «Από το ξερίζωμα στο ρίζωμα» (Από τη γη της Πισιδίας στη γη της Μακεδονίας).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

7μ.μ. Έναρξη εκδήλωσης-καλωσόρισμα

7.05μ.μ. Χαιρετισμοί

7.15μ.μ. Ομιλία για το χρονικό της ημέρας και την σημασία της εκδήλωσης. Συγχρόνως θα διαδραματίζεται και ένα δρώμενο με αποσπάσματα από μαρτυρίες Μικρασιατών που ζήσανε τα γεγονότα του ξεριζωμού και της εγκατάστασής τους Μακεδονία και την περιοχή των Σερρών, δημιουργώντας τον σημερινό Μαυρόλοφο.

7.35μ.μ. Μικρό χορευτικό του Μικρασιατικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρολόφου (σε χορούς της Μικράς Ασίας).

7.50μ.μ. Χορωδία του Μικρασιατικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρολόφου σε τραγούδια για τη Μακεδονία.

8.20μ.μ. Χορευτικά σχήματα: Λαογραφικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών Νέας Ζίχνης, Εύξεινος Λέσχη Παγγαίου-Παλαιοκώμη, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κερδυλλίων και Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολόφου.

10μ.μ. Η εκδήλωση θα έχει συνέχεια με χορό για όλους τους παρευρισκόμενους με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Επίσης, θα προσφερθούν κρασί και παραδοσιακά εδέσματα από τις κυρίες του Μικρασιατικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρολόφου.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 14 Μάιος. 2018 - 11:02