Από τη μαθηματική στην αξιακή μέτρηση

Μεγάλη και πολύ ενεργή ήταν η συμμετοχή των μαθητών στη βιωματική δράση  με θέμα: «Ιστορίες με τέσσερις πράξεις…Mετριέται η αγάπη στην οικογένεια;»  που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, από την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Φωτεινή Τσουκνίδα – Ανθουλάκη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας και με αφορμή το Βιβλίο του Νίκου Τσιώτσου «Ιστορίες με 4 Πράξεις», η κ. Τσουκνίδα ζωντάνεψε με αυτοσχέδια παιχνίδια τη φαντασία των μαθητών και ενεργοποίησε την αγάπη για τα βιβλία, για τη μόρφωση και την κριτική σκέψη, αξιοποιώντας τις τέσσερις πράξεις των μαθηματικών για την επίλυση των συγκρούσεων μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον.

Μια ιστορία ταξίδι,  αλλά και ένα ταξίδι από τη μαθηματική μέτρηση στην αξιακή μέτρηση. Μετριέται η αγάπη, ο σεβασμός, η αφοσίωση, η κατανόηση του άλλου μέσα σε μια οικογένεια; Τα ερωτήματα και ο προβληματισμός τέθηκαν, οι 4 «πράξεις» έδωσαν χώρο στις διαφορετικές φωνές για λύσεις και απαντήσεις.

Το μήνυμα των παιδικών φωνών ήταν : «Πως η αγάπη δεν μπορεί να μετρηθεί! Η αγάπη από μόνη της μετράει, έχει δύναμη, υπόσταση και αξία πέραν των ποσοτικών μεγεθών…μόνο ποιοτικά μπορεί να την δει κανείς μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας».

 

 

 

www.eproodos.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 22 Μάιος. 2018 - 14:07