Απ. Τζιτζικώστας από Σέρρες: Η Τουρκία έχει ξεφύγει και το πρόβλημα πρέπει να απασχολήσει την Ε.Ε. στο ανώτατο επίπεδο

Καμία συγγνώμη δεν έχει ζητηθεί μέχρι αυτή την στιγμή από την τουρκική πλευρά για την ιταμή ενέργεια της απαγόρευσης εισόδου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Απόστολος Τζιτιζικώστας, σε δηλώσεις του κατά την παρουσία του στις Σέρρες για τον εορτασμό των πολιούχων της πόλης των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Παρά την κινητοποίηση που έχει υπάρξει από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Τζιτζικώστας κατέστησε σαφές ότι «η Τουρκία έχει ξεφύγει και η πολιτική ίσων αποστάσεων δε μπορεί να συνεχιστεί. Αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα με την Τουρκία δεν είναι διμερές αλλά πρέπει να απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ανώτατο επίπεδο».

Υπενθύμισε ότι η προκλητική ενέργεια των Τούρκων έγινε εις βάρος ενός Έλληνα πολιτικού που επισκεπτόταν τη γειτονική χώρα με την ιδιότητα του Ευρωπαίου αξιωματούχου για να προεδρεύσει σε επίσημο θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τζιτζικώστας κατέστησε σαφές ότι η πραγματοποίησε της ευρωπαϊκής μεσογειακής συνέλευσης στη Σμύρνη ήταν γνωστή στην Τουρκία και την προετοίμαζε εδώ κι ένα χρόνο. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε ότι μία τέτοια πρόκληση δε μπορεί να μείνει αναπάντητη και θα πρέπει να προβληματίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να προκαλεί με αυτόν τον τρόπο και πολλές φορές οι προκλήσεις να μένουν αναπάντητες», πρόσθεσε.

«Δε δέχομαι καμία προσβολή εις βάρος οποιουδήποτε Έλληνα και επειδή όταν είμαστε ως αποστολή εκπροσωπούμε όλους τους Έλληνες σηκώθηκα κι έφυγα και παρά το γεγονός ότι μετά από πιέσεις και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαγόρευση εισόδου μου στη χώρα εγώ τους ευχαρίστησα πολύ αλλά αποχώρησα. Γιατί για εμένα και για όλους μας η αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη» κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 08 Νοε. 2022 - 19:32