Αναβρασμός στους ΤΟΕΒ της χώρας

Επιχειρείται η ριζική αλλαγή της νομικής τους οντότητας

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι διοικήσεις των ΤΟΕΒ της χώρας, καθώς με Νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών επιχειρείται η ριζική αλλαγή της μορφής και λειτουργίας των ΤΟΕΒ.

Συγκεκριμένα, από Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας μη Κερδοσκοπικοί Ιδιωτικού Δικαίου, επιχειρείται, η μετατροπή των ΤΟΕΒ σε Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, και τίθενται υπό την εποπτεία των Περιφερειαρχών!

Για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, θα ακολουθείται δαιδαλώδη γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία θα απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα, για να εγκριθεί η πρόσληψη των εποχικών.

Το εν λόγω Νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών εισάγεται αύριο, Πέμπτη, στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση των άρθρων του. Για τους ΤΟΕΒ το άρθρο 47 έχει γενικό τίτλο: «Ρυθμίσεις θεμάτων έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων».

Πιστεύεται πως αντικειμενική επιδίωξη της κυβέρνησης, με την αλλαγή της νομικής οντότητας των ΤΟΕΒ, είναι η δημιουργία μιας ακόμη ΔΕΚΟ, προκαλώντας μύρια όσα μακροχρόνια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των ΤΟΕΒ.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 22 Φεβ. 2017 - 23:33