Αγώνες προσανατολισμού στην Π.Ε. Σερρών

Αγώνες προσανατολισμού  θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών , για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ανάλογη διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2016, με μεγάλη επιτυχία. 

Φέτος οι αγώνες θα είναι δύο και θα λάβουν χώρα, ο 1ος τη Δευτέρα 6/11/17 στην περιοχή της κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων και του «Κουλά» (πριν το μεσημέρι) και o 2ος  την Παρασκευή 10/11/17 (πρωινή ζώνη) στην περιοχή της κοιλάδας του Αγ. Γεωργίου.

    Οι προσεχείς αγώνες θα πραγματοποιηθούν από γκρουπ 70-100 ατόμων Σουηδών κυρίως, και εντάσσονται στο πλαίσιο ταξιδιωτικού προγράμματός τους στις Σέρρες. 

Οι αγώνες προσανατολισμού , γνωστοί ως orienteering είναι ένα δημοφιλές άθλημα στη Βόρεια Ευρώπη στο οποίο χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένοι και λεπτομερείς χάρτες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να βρουν βάσει αυτών των χαρτών σταθμούς ελέγχου σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές. Οι συμμετέχοντες εμπλουτίζουν με αυτούς τους αγώνες τα οδοιπορικά τους σε διάφορες χώρες, εξασκώντας παράλληλα την παρατηρητικότητά τους, την  ευστροφία, την οξυδέρκεια και την ταχύτητα δράσης-λήψης απόφασης, με μοναδικό εφόδιο το χάρτη της περιοχής και ορισμένα σημεία αναφοράς.

      Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εκτιμώντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες κινούνται προς την κατεύθυνση της διαφήμισης και προβολής του τόπου μας ,σε ένα τέτοιο ειδικό κοινό, και της τόνωσης της τοπικής οικονομίας, ενθαρρύνει την πραγματοποίηση των αγώνων και στηρίζει τη διοργάνωση. Παράλληλα, βρίσκεται σε επικοινωνία-συνεργασία με τον εκπρόσωπο της διοργανώτριας  Σουηδικής εταιρίας world wide orienteering promotion στις  Σέρρες, Βασίλη Χορτομάρη ( τηλ 6978 708275, e-mail: hortomaris_b@teemail.gr), με στόχο οι συγκεκριμένοι αγώνες να καταστούν ετήσιος θεσμός.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 31 Οκτ. 2017 - 15:17