Νικόλαος Κλείτος: "Έφυγε" ένας σπουδαίος άνθρωπος και πολιτικός που προσέφερε τα μέγιστα στο Ν. Σερρών

Ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας εξίσου σπουδαίος πολιτικός εγκατέλειψε σήμερα τα εγκόσμια. Ο Σερραίος πρώην υπουργός Νικόλαος Κλείτος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών. Πολιτικός με υψηλές ηθικές αξίες, εκπροσώπησε με σθένος το νομό Σερρών στο κοινοβούλιο. Ως υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη συνέβαλε τα μέγιστα για να δρομολογηθούν μεγάλα έργα στο νομό μας. Διακρινόταν για την ευρύτητα του πνεύματος και για τον ήπιο χαρακτήρα του.

Η «Π» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΛΕΙΤΟΣ

Ο Νικόλαος Κλείτος (Άγιος Χριστόφορος Σερρών, 1929 -10 Απριλίου 2024) είναι Έλληνας πολιτικός.

Γεννήθηκε το 1929 στον Άγιο Χριστόφορο Σερρών. Σπούδασε νομικά και οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.[1] Διετέλεσε βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία από το 1974 μέχρι το 1993, και χρημάτισε υφυπουργός Εσωτερικών (1990-1991) και υπουργός Εσωτερικών (1991-1992) στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.[1] Το 1993 προσχώρησε στην Πολιτική Άνοιξη.

Κόρη του είναι η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου.

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Νικόλαου Κλείτου:

 

Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τον Νικόλαο Κλείτο, ένα από τα στελέχη που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974.

 

Γεννήθηκε το 1929 στον Άγιο Χριστόφορο Σερρών και σπούδασε νομικά και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως βουλευτής Σερρών μέχρι το 1993, ενώ διετέλεσε και Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

Εργάστηκε με συνέπεια για την ιδιαίτερη πατρίδα του και αγαπήθηκε από τους συμπολίτες του.

 

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

«Έφυγε» ο Νίκος Κλείτος, ένας πολιτικός που προσέφερε πολλά στις Σέρρες, στον τόπο όπου γεννήθηκε, στον τόπο που αγάπησε. Καλό ταξίδι σε έναν οραματιστή που έδινε πάντα μάχες για τις ιδέες του.

Θερμά συλλυπητήρια στην Λίνα Κλείτου και σε όλη την οικογένειά του.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 10 Απρ. 2024 - 14:51