Χιλιάδες κόσμου στην αναβίωση της Μάχης των Οχυρών στο Ρούπελ(Δείτε όλο το βίντεο-Φωτό)

Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσε σήμερα στην αναβίωση της Μάχης των Οχυρών στο Ρούπελ αποτίνοντας φόρο τιμής στους γενναίους υπερασπιστές που τον Απρίλιο του 1941 ανέκοψαν την κραταιά Γερμανική στρατιωτική μηχανή γράφοντας χρυσές σελίδες στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία.

Ρίγη συγκίνησης, εθνικής υπερηφάνειας αλλά και θαυμασμός για το μέγεθος της αντρείας των υπερασπιστών του Ρούπελ  κυριάρχησαν στις καρδιές των ανθρώπων που δεν υπολόγισαν αποστάσεις και ταλαιπωρία για να πατήσουν τα ιερά χώματα της ακριτικής Ελληνικής γης που πότισαν με το αίμα τους και υπερασπίσθηκαν με αυταπάρνηση οι μαχητές της Γραμμής Μεταξά.

anaviosi_maxis_oxiron_roupel_2022_4.jpg

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής. Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, οι βουλευτές Θ. Λεονταρίδης, Λ. Αβραμάκης και Κων. Μπούμπας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παν. Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου, ο πρώην βουλευτής κ. Μιχ. Τζελέπης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι.

anaviosi_maxis_oxiron_roupel_2022.jpg

Εντυπωσιακή ήταν η αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών με τους εθελοντές που συμμετείχαν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μεταφέροντας στους θεατές το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και της ανδρείας των υπερασπιστών των οχυρών.

Οι  σκληρές μάχες, οι αντιξοότητες αλλά και το πάθος των Ελλήνων στρατιωτών για την Ελευθερία και την πατρίδα αναδείχθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο μέσα από την ρεαλιστική αναπαράσταση της μάχης μέσα από πλούσια εφέ, στρατιωτικά οχήματα της εποχής ακόμα και διελεύσεις αεροπλάνων!

Το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν η στιγμή της ιστορικής απάντησης του Διοικητή του Ρούπελ αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου, ότι τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά και καταλαμβάνονται αλλά και όταν υπακούοντας στις εντολές των ανωτέρων τους προχώρησαν στην παράδοση των οχυρών.

anaviosi_maxis_oxiron_roupel_2022_2.jpg

Θεαματική αλλά και παράλληλα συγκινητική ήταν και η στιγμή που αλεξιπτωτίστρια πραγματοποίησε πτώση με αλεξίπτωτο κυματίζοντας μία τεράστια Ελληνική σημαία.

Επίσης, συγκινητική ήταν και η στιγμή που οι συγγενείς του Υπολοχαγού Φωτίου Ζαχαριάδη παρέδωσαν στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ το ξίφος και τα μετάλλιά του για να κοσμούν πλέον το Μουσείο του Ρούπελ.

anaviosi_maxis_oxiron_roupel_2022_3.jpg

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στο Δήμο Σιντικής και στο Δήμαρχο κ. Φώτιο Δομουχτσίδη και στους εθελοντές που έδωσαν τη δυνατότητα και την αφορμή σε χιλιάδες Έλληνες να πατήσουν στα ιερά χώματα του Ρούπελ αποτίνοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους πολέμησαν και έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα για την Ελευθερία της πατρίδας μας.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 15 Μάιος. 2022 - 15:47