Ηλίας Γκότσης: «Κακή διαχείριση» και «σπατάλη» στα οικονομικά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών-Με δωρεές ιδιωτών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων κ. Ηλίας Γκότσης στρέφεται, με δήλωσή του, κατά της Δημοτικής Αρχής του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη κάνοντας λόγο για «κακή διαχείριση» και «αλόγιστη σπατάλη χωρίς φειδώ» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η πληρωμή της μισθοδοσίας και του δώρου Πάσχα των υπαλλήλων.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, όπως αναφέρει ο κ. Γκότσης, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών απευθύνονται σε ιδιώτες ζητώντας δωρεές για να αναταπεξέλθει το δημοτικό περιφερειακό θέατρο στις υποχρεώσεις του.

Ο επικεφαλής της Δ.Π.Σ. αναφέρει τα εξής:

«Η κακή διαχείριση των οικονομικών του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) και η αλόγιστη σπατάλη χωρίς φειδώ είχαν σαν αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να πληρώσει τους υπαλλήλους του και ούτε προφανώς το δώρο του Πάσχα.

Τώρα ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., προκειμένου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, καταφεύγουν σε αποδοχή «δωρεών» και ζητούν την στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Προσωπικά αν και διαφωνώ, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου και διαφώνησα με διάφορες σπατάλες, θα στηρίξω την αποδοχή της «δωρεάς» για ένα και μόνο λόγο:

Οι υπάλληλοι πρέπει να κάνουν το Άγιο Πάσχα και δεν θα πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο και την κακή διαχείριση, διότι είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Αποτελεί ιστορικό γεγονός από την σύσταση και λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. η κάλυψη των βασικών μισθολογικών υποχρεώσεων των υπαλλήλων να καλύπτεται μέσω «δωρεών»!».

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 21 Απρ. 2022 - 09:17