Οδοντιατρικός Σύλλογος Σερρών: Άρρηκτη συσχέτιση της στοματικής υγείας με την ευζωΐα

Ο οδοντίατρος μπορεί να λειτουργήσει ως σύμβουλος για τη γενική υγεία και την ευζωΐα του ατόμου επισημαίνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Σερρών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας. Το πλήρες κείμενο του μηνύματος έχει ως εξής:
Υπό τη σκιά του ολέθριου πολέμου στην Ουκρανία που έχει σοκάρει όλον τον πλανήτη, εορτάστηκε φέτος, στις 20/3, η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας.
Το μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι να είσαι περήφανος για το στόμα σου- Είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά μας
Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την άρρηκτη συσχέτιση της στοματικής υγείας με τη γενικότερη υγεία.
Συνεπώς, ο ρόλος του οδοντιάτρου αποκτά μια ευρύτερη σημασία ως συμβούλου για τη γενική υγεία και την ευζωία του ασθενούς. Ο οδοντίατρος είναι σε θέση να διαδραματίσει μέσα από τη διαπροσωπική του σχέση με τον ασθενή έναν ρόλο πολύ σημαντικό, παράπλευρο με εκείνον της παροχής των αμιγών οδοντιατρικών του υπηρεσιών, έναν ρόλο συμβουλευτικό σε ότι αφορά τη διακοπή του καπνίσματος, την εκπαίδευση για τη διατροφή, τη σωματική άσκηση και την άθληση , τον έλεγχο του σωματικού βάρους και φυσικά την ατομική στοματική υγιεινή.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 23 Μαρ. 2022 - 09:43