Περιστατικό με μαχαίρι σε σχολείο των Σερρών

Μαθητής σε σχολείο της πόλης των Σερρών έβγαλε μαχαίρι από την τσάντα του και απειλούσε να αυτοκτονήσει σύμφωνα με όσα μεταδίδει το diktyotv.gr Το περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Οι συμμαθητές του παιδιού έσπευσαν να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Καραβασίλης σημειώνοντας ότι «το περιστατικό έγινε σχολείο της πόλης των Σερρών όπου ένας μαθητής με κάποιον τρόπο κατάφερε να βάλει ένα μαχαίρι μέσα στη τσάντα του, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους γονείς του και το έφερε στο σχολείο. Όταν έγινε αντιληπτό από τους εκπαιδευτικούς ότι ο μαθητής είχε μαχαίρι φυσικά αφαιρέθηκε. Ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε τους γονείς του μαθητή και τους ενημέρωσε για το συμβάν. Στη συνέχεια, ο ίδιος ενημέρωσε τους μαθητές της τάξης έτσι ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα ηρεμίας, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς όλων των μαθητών».

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Κέντρο διάγνωσης που ασχολείται με αυτά τα περιστατικά και θα διερευνηθεί αν οι γονείς του παιδιού επιθυμούν να συμβουλευθεί ψυχολόγο.

Ο κ. Καραβασίλης αναφέρει ότι έχουν σημειωθεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά τα οποία η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χειρίζεται με απόλυτη διακριτικότητα για να αποφευχθιεί ο στιγματισμός παιδιών.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 18 Μαρ. 2022 - 12:10