Πρωτοβουλία του 20ου δημοτικού σχολείου Σερρών για παραγωγή μασκών σε τρισδιάστατο εκτυπωτή(Βίντεο)

​Το 20ο δημοτικό σχολείο Σερρών θέτει τον τρισδιάστατο εκτυπωτή του στη διάθεση των αρχών για την παραγωγή μασκών και μασκών-ασπίδων για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Σερρών.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, ο οποίος δήλωσε:

maska_trisidastatos_ektypwths.jpg

«Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται πάντα στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων και λειτουργούν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης διδάσκοντας με το παράδειγμά τους!!! Χαρούμενος και περήφανος για την ομάδα Boomfasters του 20ού Δημοτικού Σχολείου Σερρών!!! Η πρωτοβουλία τους να κατασκευάσουν μάσκες για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Σερρών με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή τους είναι μήνυμα αισιοδοξίας, που ξεπερνά τα στενά όρια λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας και φανερώνει την αντίληψη που έχουν οι δάσκαλοι για την οργάνωση της κοινωνικής ζωής και το μερίδιο ευθύνης του καθενός μέσα στο πλαίσιο αυτό!!!»

Η ανακοίνωση της ομάδας BoomFasters

trisdiastatos_ektypwths.jpg

Οι BoomFasters είναι η ομάδα του 20ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών που συμμετέχει στον διαγωνισμό F1inSchools.

"Δεδομένου των συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από μια προσπάθεια βοήθειας του νοσοκομείου του νομού μας με 3D εκτυπωμένες μάσκες και μάσκες-ασπίδες.

Διαθέτοντας έναν 3D Printer για τις ανάγκες της ομάδας, είμαστε στη διάθεση των αρχών για να προσφέρουμε, με τη σειρά μας, εθελοντικά 3d υπηρεσίες και εκτυπώσεις, εφόσον χρειασθεί.

 Μπορούμε να εκτυπώσουμε μάσκα που χρειάζεται ένα φίλτρο Ρ3 για να είναι λειτουργική. (εικόνα 1)

 Μπορούμε επίσης να εκτυπώσουμε τις βάσεις στήριξης για τις μάσκες-ασπίδες προσώπου. (εικόνα 2)

Το υλικό που χρησιμοποιούμε είναι το PLA (polylactic acid). Πρόκειται για ένα θερμοπλαστικό, που προσφέρει υψηλή αντοχή κατά την επεξεργασία. Είναι βιοδιασπώμενο σε υψηλό ποσοστό και προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές όπως το άμυλο καλαμποκιού και το ζαχαροκάλαμο. Γι’ αυτό το λόγο δεν εκπέμπει επιβλαβείς αναθυμιάσεις για την υγεία, καθώς έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες".

Ο Διευθυντής του σχολείου

και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της Ομάδας

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 09 Απρ. 2020 - 12:30