Αποκλεισμό της Αμφίπολης από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας καταγγέλλει ο κ. Αθ. Μπασδάνης

Μομφή κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα εξαπέλυσε ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια Γιάννης Ιωαννίδης», κ. Αθ. Μπασδάνης, υποστηρίζοντας ότι εκτοπίζεται η Αμφίπολη από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της Π.Κ.Μ.

Ειδικότερα, σε σχετική δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Τον ίδιο δρόμο με  το Υπουργείο Πολιτισμού και την Κυβέρνηση ακολουθεί και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

            Στις 12 Ιουλίου 2017 υπεβλήθη προς έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο πρόταση με θέμα «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της ΠΚΜ για τα έτη 2017-2020» συνολικής δαπάνης 4.000.000 €.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Αμφίπολη η οποία τα τελευταία δυο χρόνια απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, η ανασκαφή βραβεύτηκε ως η σπουδαιότερη το 2016 δεν συμπεριλαμβάνεται στις Δράσεις ή Υποδρασεις της πρότασης όπως ο Όλυμπος στην Πιερία στην Υποδράση 1.5 «Όλυμπος στα Βήματα των Αρχαίων Θεών».

            Πως θέλετε να προβάλετε την ΠΚΜ χωρίς την Αμφίπολη;

            Πως προβάλλεται ο τόπος μας όταν μόνο 1,23 sec είναι αφιερωμένα στην ΠΕ Σερρών με την Αμφίπολη, την Κερκίνη, την Αλιστράτη, τα Μοναστήρια και τις άλλες ομορφιές;

            Η Αμφίπολη, η Πέλλα, ο Όλυμπος, τα Στάγειρα, ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης είναι ο Πολιτισμός μας και αυτόν πρέπει να προβάλλουμε και να αναδείξουμε.

            Δεν μπορεί κ Τζιτζικώστα η Αμφίπολη να μην συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση σας.

            Οι Σερραίοι θα αγωνιστούμε και χωρίς εσάς.»._

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 15 Ιουν. 2017 - 18:40