Βασίλης Τερζής:«Ο Δήμαρχος τα λόγια τα ωραία, οι άλλοι τα κάστανα…»

26 Οκτωβρίου 2022, στην 25η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσα γραπτό αίτημα προς τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ., ζητώντας την έκθεση και τα αντίστοιχα πορίσματα, των πρόσφατων ελέγχων από τη Δημοσιονομική Υπηρεσία Εποπτείας και Ελέγχου (Δ.Υ.Ε.Ε.) Ν. Σερρών, της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής που αφορά στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

31 Νοεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε σχετική μου υπενθύμιση, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. επικαλέστηκε Προσωπικά Δεδομένα της έκθεσης, τα οποία δεν της επιτρέπουν να μου παραδώσει το πόρισμα.

Αυτή την απάντηση ζήτησα να μου την καταθέσει και γραπτώς, μιας και γραπτώς κατατέθηκε το αίτημά  μου.

30 1 2023, 2 μήνες μετά, έλαβα και τη γραπτή αρνητική απάντηση της Προέδρου. 

26 5 2023, στην προ ημερησίας διαδικασία της 22ης Συνεδρίασης του Δ.Σ, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε πως το πόρισμα της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. μπορεί να το παραλάβει όποιος έχει έννομο συμφέρον και φυσικά όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

31 5 2023, κατέθεσα γραπτώς νέο αίτημα προς την Κ.Ε.ΔΗ.Σ, για την παραλαβή της έκθεσης και των αντίστοιχων πορισμάτων.

16 6 2023 σήμερα, δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμη το διαχρονικό αίτημά μου.  

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. μου διαμήνυσαν πως κατέθεσαν ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, που αφορά στον τρόπο επίδοσης της έκθεσης και των πορισμάτων και στη διευθέτηση του θέματος των προσωπικών δεδομένων. 

Προς ενημέρωση αναφέρω πως στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. υπήρχε μέχρι πρότινος εξωτερικός συνεργάτης για την ασφάλεια και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, η σύμβαση του οποίου έχει λήξει. Αντίστοιχη εταιρία καλύπτει και το Δήμο.

Διερωτώμαι!!! Σε όλη αυτή τη διαδικασία, από τον Οκτώβριο του 2022, ήταν παρών και γνώστης ο κ. Δήμαρχος, παρόλα αυτά γιατί δεν είχε τοποθετηθεί ποτέ με λόγο ή πράξεις;;;

Όταν μόνο διέρρευσαν στοιχεία του ελέγχου,  τότε για πρώτη φορά, στις 26 5 2023, ανακοίνωσε πως ο έλεγχος και τα πορίσματα είναι στη διάθεσή μας. Τι και πως το εννοούσε;;; 

Εν πάση περιπτώσει, ο Δήμος Σερρών, από την πρώτη στιγμή, συγχρόνως με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ., έχει στα χέρια του ως δικαιούχος, την έκθεση και τα πορίσματα του ελέγχου.

Μπορούσε και μπορεί να δώσει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος, ως πολιτικός προϊστάμενος όλων, την εντολή να αποσταλεί σε κάθε νόμιμα ενδιαφερόμενο.

Το δήλωσε, δεσμεύτηκε, θα το κάνει ή όπως το συνηθίζει θα βάλει άλλον «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» και μάλιστα με γυμνά χέρια!!!

Με τιμή

Βασίλης Τερζής

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 16 Ιουν. 2023 - 13:07