Βασίλης Τερζής: «Πάνε και τα λουλούδια, μας τέλειωσαν και οι υπάλληλοι και τώρα πανηγύρια!!!»

Μεγάλη Εβδομάδα, τελευταία στιγμή βλέπαμε συνεργείο να πασχίζει να φυτέψει δεκάδες γλαστράκια στα παρτέρια του Δημαρχείου. Περίσσεψαν και μερικά για μπροστά στο αρχαιολογικό Μουσείο, ως εκεί, «όσα βλέπει η πεθερά»… πάει και αυτό.

Πέρασε η 25η Μαρτίου, το Σάββατο του Λαζάρου και η Κυριακή των Βαΐων, πάει και το Πάσχα, σε λίγο πρωτομαγιά, γιορτή των λουλουδιών συν τοις άλλοις.

Ήρθαν οι ετεροδημότες, οι φοιτητές, συγγενείς και φίλοι, ήρθαν και επισκέπτες. Που είναι τα χρώματα που λέγατε, καμαρώνατε και διαφημίζατε;;;

Οι είσοδοι της πόλης από κάθε πλευρά, όλοι οι κυκλικοί κόμβοι, τα μικρά κεντρικά παρκάκια και παρτέρια άδεια, πρασινάδα και χώμα. Τουλάχιστόν αφαιρέθηκαν τα ξανθισμένα εδώ και καιρό «λάχανα».

Ωραίο στην αρχή, μα κατάντησε γρήγορο το πιο σύντομο αστείο της «έξυπνης πόλης», «Πάλι τα αλλάζουν!!!». Ε! τώρα δεν τα αλλάζουν απλά δε βάζουν.

Είναι ανάγκη να πάτε σε άλλες πόλεις για να δείτε τι κάνουν. Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα, κοινός νους, πολυετή φυτά και λίγα εποχικά. Φροντίδα, περιποίηση και σεβασμός από τους πολίτες, τίποτε παραπάνω.

Είναι δυνατόν να ασχολούμαι με τα λουλούδια, μπροστά στα άλλα. Μα ήταν από τα ελάχιστα που είχε να επιδείξει αυτή η Δημοτική Αρχή.., είχε…

Να θυμηθούμε τα τελευταία: Άκυρος ο διαγωνισμός για τη μελέτη στατικής επάρκειας του Γηπέδου του Πανσερραϊκού, 300.000 απευθείας ανάθεση σου λέει, να ήταν η μόνη! Άκυρος ο διαγωνισμός για την πρόσληψη δύο δικηγόρων, φωτογραφικός; Πρόβλημα με τα στρατόπεδα. 2.400.000 η διαταγή πληρωμής, απαίτηση της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. από τον Δήμο, υπό υπηρεσιακής αμφισβήτησης. Ομάδα Έργου, για περαιτέρω έλεγχο ασφάλειας λειτουργίας των Σχολικών και Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, υπάρχει; Εταιρεία Ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο των πράξεων εφαρμογής, ανάθεση υπάρχει; Κανονιστική για τα τραπεζοκαθίσματα, το 2024!!!

Πως να δουλέψει το σύστημα, όταν για παράδειγμα έχεις κάνει 50 μετακινήσεις υπαλλήλων το 2020, 68 το 2021, περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία για το 2022 και συνεχίζονται στο 2023, μέχρις εσχάτων, σε καίριες και επιτελικές θέσεις. Παίρνεις τηλέφωνο στον Δήμο και δεν ξέρεις ποιος θα το σηκώσει. Ευτυχώς ο εκλογικός νόμος των Εθνικών Εκλογών θα τις εμποδίσει για κανένα δίμηνο.

Φτάνουμε στο τέλος, άνοιξαν και τα πανηγύρια και μέχρι τότε έχουμε να δούμε πολλά! Ε ρε γλέντια!!!

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά, με υγεία και αναστάσιμα.

Με τιμή

Βασίλης Τερζής

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 25 Απρ. 2023 - 08:57