Βασίλης Τερζής: «Είναι μονόδρομος.., τα Led στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στους Ο.Τ.Α, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του 2019, οι οποίες μετέφεραν σημαντικές αρμοδιότητες των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, προς τις Οικονομικές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής Δήμων και Περιφερειών.

Επίσης σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση της Ολομέλειας του αρμόδιου Ανωτάτου Δικαστηρίου, άκυρες είναι όλες οι αποφάσεις που έχουν λάβει από την 1η Δεκεμβρίου 2022, οι Οικονομικές Επιτροπές και Επιτροπές Ποιότητας Ζωής Δήμων και Περιφερειών.

Με την Τροπολογία στο Νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, αρμοδιότητες όπως: κατάρτιση προϋπολογισμών, ισολογισμών, απολογισμών και ετήσιων προγραμμάτων δράσης, εκθέσεις πεπραγμένων των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έγκριση των δαπανών και διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού, επιστρέφουν στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.

Ήρθε η ώρα της απόφασης. Είναι μονόδρομος. Παρόλο που ο διαγωνισμός είναι στον αέρα.

Η Οικονομική Επιτροπή να ακυρώσει τις αποφάσεις 1118/2022 και 1337/2022, που αφορούν στα Led και οι οποίες ελήφθησαν λίγες ημέρες πριν την 1 Δεκεμβρίου 2022. Άλλωστε τρία χρόνια καθυστέρησε η Δημοτική Αρχή! 

Το θέμα, «Ενεργειακή Αναβάθμιση, Αυτοματοποίηση και Διαχείριση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) στο Δήμο Σερρών», να έρθει εξ ολοκλήρου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι η συμμόρφωση με το σκεπτικό και τις αποφάσεις του ΣτΕ και την Τροπολογία του Υπουργείου. Είναι η συμμόρφωση με τις δηλώσεις διαφάνειας.

Στη διάρκεια αυτής της θητείας το πιθανότερο είναι να μην πάρουμε πιο σοβαρή απόφαση, από αυτήν που δεσμεύει και εκχωρεί για δώδεκα έτη το μεγαλύτερο μέρος των ανταποδοτικών τελών οδοφωτισμού του Δήμου Σερρών. 

«Όλα στο φως» λοιπόν, με την ευθύνη όλων.

 

                                                                                                 Με τιμή

 

                                                                                           Βασίλης Τερζής

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 18 Ιαν. 2023 - 18:56