Β. Τερζής: «Δήμος Σερρών, ένα Λάφυρο για τη Δημοτική Αρχή…»

Περίπου 90 προσλήψεις Covid, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος, προκήρυξη, κριτήρια και τυπικά προσόντα. Έκτακτο προσωπικό, υπεροκταμηνίτες, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, «Νόμιμα».

Προσλήψεις 75 διμηνιτών, αριθμός ρεκόρ, διπλάσιος από κάθε άλλη φορά το 2021 και συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο, «Νόμιμα».

Δεκάδες μετακινήσεις μόνιμου προσωπικού, μόνο 50 έγιναν το 2020. Υπήρχαν περίοδοι που οι υπάλληλοι, έψαχναν κάθε Παρασκευή, στις αποφάσεις του Δημάρχου, να δουν σε ποιο τμήμα θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα, «Νόμιμα».

Τελευταία, αλλά όχι η τελευταία, «απόφαση της Δημοτικής Αρχής», για την καταβολή μηνιαίας αμοιβής (1.198 ευρώ) σε μέλος του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., με «ειδικές ικανότητες και ιδιαίτερα καθήκοντα», για παροχή υπηρεσιών «επιμελητή», «Νόμιμα». 

Αυτές κι αν είναι «απευθείας αναθέσεις», «Νόμιμα».

Στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε μεγαλύτερη προσβολή και ηθική μείωση από τον όρο «ιδιώτης», ο οποίος χαρακτήριζε τον άνθρωπο που δεν ενδιαφερόταν για τα τεκταινόμενα στην πόλη του και δεν ασχολείτο με τα κοινά. 

Σήμερα η ενασχόληση με την πολιτική είναι μια υποχρέωση που δεν επιβάλλεται, ο καθένας την αναλαμβάνει «εθελοντικά».  

Δυστυχώς τη σημερινή δύσκολη εποχή, όπου η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, ο κόσμος, η κοινωνία απαιτούν μια επανεκκίνηση. Μια α(Α)ρχή, όπου αποφάσεις και πράξεις δεν καλύπτονται μόνο από το νόμιμο αλλά και από το ηθικό.  

Η διαχείριση του δημόσιου χρήματος, η άσκηση δημόσιας διοίκησης, η τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμος είναι ένα εργαλείο. Είναι ένα μέσο προσφοράς, προόδου και ανάπτυξης, είναι τρόπος βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη, μια ευκαιρία αυτοβελτίωσης, Είναι ευθύνη…

Δυστυχώς, για τη σημερινή Δημοτική Αρχή είναι ένα ΛΑΦΥΡΟ.     

 

 Με τιμή

Βασίλης Τερζής

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 22 Αυγ. 2022 - 09:50