Β. Τερζής: «Από την Κωμωδία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στο Δράμα της Δημοτικής Αρχής…»

Το «Καλοκαίρι της Κωμωδίας» είναι ο νέος θεατρικός θεσμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, την ίδια περίοδο έχει καθιερωθεί στη συνείδησή μας το «Δράμα» της Δημοτικής Αρχής.

Στο ίδιο έργο θεατές, στα τελευταία επεισόδια είχαμε την «ατυχία» να παρακολουθήσουμε:

1) Την απουσία απολογισμού της «Πολιτείας των Ευχών 2021». Παρόλο που ζητήθηκε επανειλημμένως, εδώ και έξι μήνες δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Πλέον είναι προτιμότερο να μας παρουσιάσουν τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό της «Πολιτείας των Ευχών» του 2022, αν υπάρχει. Είναι πιο κοντινό!!!    

2) Την αδυναμία τήρησης της υπόσχεσης του κ. Δημάρχου, να ολοκληρωθεί η ανάπλαση των πεζοδρομίων της «Ερμού» πριν από το Πάσχα. Αποτέλεσμα, από τις γιορτές των Χριστουγέννων έως και τα τέλη του Καλοκαιριού, αυτή είναι η νέα ημερομηνία παράδοσης του έργου, ο κυριότερος εμπορικός δρόμος της πόλης και μια από τις πιο κεντρικές οδούς, παραμένει εργοτάξιο, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον εμπορικό κόσμο και τους πολίτες.    

3) Τα δύο νέα νηπιαγωγεία δε λειτούργησαν τον Σεπτέμβριο του 2020. Παρά τις νέες εξαγγελίες ούτε στα προκάτ, στην αυλή του 8ου και 25ου Δημοτικού σχολείου, λειτούργησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 ούτε και μετά το Νοέμβριο. Πέρασε και αυτή η σχολική χρονιά. Κι όμως, με τις συνήθεις διαδικασίες του κατεπείγοντος και με απευθείας ανάθεση, δόθηκε το έργο ύψους κοντά στις 200.000€ με Φ.Π.Α. Για να προλάβουμε!!!

4) Την άρνηση ή την αδυναμία να απαντήσουν ο πρώην και ο νυν Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στις ερωτήσεις: είναι νόμιμη η  κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους από χορηγίες, πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο, έχει «θεραπευτεί» το πρόβλημα;

5) Το Θερινό θεατράκι του Δήμου να έχει γίνει πραγματικά «καλοκαιρινό». Βανδαλισμοί, γκράφιτι και καταστροφές, 85 σπασμένα καθίσματα, εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Εκεί που πριν από λίγα χρόνια τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, πραγματοποιούνταν το «School Music Festival», το «Eco Festival», εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια», αποχαιρετιστήριες γιορτές σχολείων, νηπιαγωγείων και Κ.Δ.Α.Π, εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων, θέατρο σκιών κ.α, σήμερα είναι ακόμη εκτός λειτουργίας. 

6) Σε σχετικό ερώτημα στο Δ.Σ. μια γραπτή απάντηση, κατόπιν αυτοψίας της υπηρεσίας, που επιβεβαιώνει πλήρως τα γραφόμενα. Μαζί και η πληροφορία πως έχει υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων, για το αδίκημα της φθοράς ξένης περιουσίας και παντός υπευθύνου. Δυστυχώς καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης, πάντα φταίνε οι προηγούμενοι και οι άλλοι, εμείς «Πάπας»!!!

7) Ιούνιος και το κυλικείο στον ίδιο χώρο δε λειτουργεί. Αποτέλεσμα να έχουν χαθεί, μαζί με τον Μάιο, δύο μήνες και ποιος ξέρει πόσος καιρός ακόμη. Διαφυγόντα κέρδη για τον Δήμο και στέρηση από ενοικιαστή και προσωπικό να έχουν ένα έσοδο σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Συγχρόνως ο κόσμος που καθημερινά κατακλύζει τη «Δορυλαίου», δεν έχει ένα χώρο να καθίσει και να απολαύσει τη δροσιά του πάρκου και το σιντριβάνι. Ευτυχώς εξυπηρετείται από παρακείμενες επιχειρήσεις. «Αιτιολογία»! Η προσθήκη όρων στο συμφωνητικό και τη διακήρυξη του διαγωνισμού. Ένα συμβόλαιο που ήταν γνωστό πως έληγε αρχές Απριλίου και όλα έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί από πριν. Είπαμε, «Πάπας»!!!

8) 3 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, οι Σέρρες χωρίς ποδήλατα. Πριν ένα χρόνο την ίδια ημέρα, συνεντεύξεις, δηλώσεις, φωτογραφίες, ποδηλατάδα. Τώρα μόνο τα stands. Θα βγουν και τα ποδήλατα, μαζί με νέες φωτογραφίες. Έτσι, ξανά..!

9) Να έρχονται στο Δ.Σ. θέματα της Οικονομικής Επιτροπής, αναμορφώσεις κυρίως, να θέτονται ερωτήματα, να μην απαντώνται και να παραπέμπουν, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος, στην υπηρεσία. Φυσικά το θέμα το ψηφίζουμε εκείνη την ώρα και η «υπηρεσία» απουσιάζει από την αίθουσα. Εάν δε μπορούν να υποστηρίξουν την εισήγηση, ας καλείται ο υπηρεσιακός στο Δ.Σ. για να μας δίνει πληροφορίες και απαντήσεις, δεν είναι κακό, θα είναι πολύ χρήσιμο!!!    

10) Τελευταία πράξη. Στο πρόσφατο Δ.Σ και στο 1ο θέμα, έπρεπε να εγκρίνουμε ψηφίσματα, για τη στήριξη των εργαζομένων Ι.Δ.Ο.Χ. του Δήμου Σερρών. Τα μοναδικά συνημμένα έγγραφα στις εισηγήσεις ήταν δύο ψηφίσματα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων και ένα τρίτο, εμβόλιμο μία ημέρα πριν, του Σωματείου Εργαζομένων στις κοινωνικές δομές.

Όλα έγραφαν για απαίτηση μετατροπής των συμβάσεων από Ορισμένου σε Αορίστου χρόνου. Απουσίαζαν υπηρεσιακές εισηγήσεις, βεβαίωση λογιστηρίου, αριθμητικά στοιχεία εργαζομένων και θέσεις που καλύπτουν, τα υπηρεσιακά κενά κ.α. Απουσίαζε και η πολιτική εισήγηση.

Αντί αυτών, αιφνιδιαστικά, αναγνώστηκε ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο ψηφίσματος, το οποίο ζητούσε μόνο την παράταση των συμβασιούχων Covid. Ένα επιμελώς καλογραμμένο κείμενο, τη γνώση και την ύπαρξη του οποίοι δεν είχαν ούτε οι επικεφαλής των παρατάξεων. Ένα ψήφισμα το οποίο αν και αιτήθηκα να μας αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ των υστέρων, πέντε ημέρες μετά δεν το έχω παραλάβει ακόμη.            

          Η κωμωδία και το δράμα δεν απέχουν πολύ, μας το έχουν αποδείξει και διδάξει κλασικοί θεατρικοί συγγραφείς και ποιητές από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή. Η Δημοτικοί Αρχή, έως τώρα, φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να το επιβεβαιώνει!!! 

          Καλό Καλοκαίρι, με υγεία και ειρήνη.   

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 06 Ιουν. 2022 - 10:17