Τα κέρδη από τη διακυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ν.Δ.

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο αναπόφευκτη είναι η σύγκριση της 4ετιας ΣΥΡΙΖΑ με την 4ετία της ΝΔ. Η μόνη προϋπόθεση είναι να μην έχουμε πάθει αμνησία ξεχνώντας το κλείσιμο των τραπεζών! siarkos_dimitris.jpg

                                                                                                                                                                       Ο κ. Δημήτρης Σιάρκος

Τι παρέλαβε η Ν.Δ. το 2019; Ένα Κράτος που αν και είχε βγει τυπικά από το μνημόνιο από το 2018, εξακολουθούσε να βρίσκεται σε αυξημένη εποπτεία από την Τρόϊκα, συγνώμη θεσμούς που λέει ο Σύριζα, με ανάπτυξη 1,9%, την δημόσια περιουσία υποθηκευμένη για 99 χρόνια και την Χώρα να δανείζεται με επιτόκια 3.5%- 4%, χωρίς να έχει αντιμετωπίσει κατά την θητεία του ο ΣΥΡΙΖΑ, καμία κρίση. Μία ΔΕΗ που ο δικός τους Κορεάτης ορκωτός λογιστής, στο πόρισμα του 2018, ανέφερε ότι βρισκόταν σε επικείμενη χρεοκοπία. Να μην αναφέρω και τί τραβήξαμε μέχρι να φτάσουμε στο 2019, γιατί ιδίως όσοι ανήκουν στην μεσαία τάξη, θα πάθουν κατάθλιψη εάν τους θυμίσω του φόρους που πλήρωναν. Παρέδωσαν βέβαια, θα πει κάποιος, το περιβόητο μαξιλάρι των 37 δισ, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει σήμερα Συριζαίος που δεν έχει μάθει επιτέλους ότι αυτό ήταν κατά 15 δισ από την υπερφορολόγηση και τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα και τα υπόλοιπα 22 δισ δάνειο από την ΕΚΤ, με την προϋπόθεση να μην τα ακουμπήσει κανείς, καθώς ήταν η εγγύηση για την περίπτωση που δεν θα μπορούσαμε να εκπληρώσουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις. Για αυτό το δάνειο εξακολουθούμε να πληρώνουμε 300.000.000 ευρώ τόκους τον χρόνο. Μετά τον Ιούλιο του 2019 και μέχρι σήμερα τι έγινε; Αντιμετωπίστηκε με απόλυτη επιτυχία από τους χειρισμούς Μητσοτάκη η Ελληνοτουρκική κρίση στον Έβρο και το Αιγαίο. Μετά από 2.5 χρόνια πανδημία, με πόλεμο στην Ουκρανία που προκάλεσε παγκόσμια ενεργειακή κρίση, που προκάλεσε τον μεγαλύτερο πληθωρισμό από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο σε όλες τις χώρες, η Ελλάδα παραμένει ισχυρή και κινείται με ανάπτυξη 7,7%. Τα επιτόκια με τα οποία δανείστηκε ήταν από αρνητικά μέχρι 1,2%. Καταργήθηκαν ή μειώθηκαν 30 φόροι. Αυξήθηκε ο κατώτερος μισθός και νέος ΔΥΠΑ πρώην ΟΑΕΔ προσφέρει προγράμματα εργασίας που δεν υπήρξαν ποτέ πριν ! Τα Πανεπιστήμια βρίσκουν σταδιακά την ηρεμία τους από τους μπαχαλάκηδες και ο ποινικός κώδικας έχει αυστηροποιηθεί σε πολλά κακουργήματα. Οι επενδύσεις έσπασαν ρεκόρ από υπάρξεως Ελληνικού Κράτους, οι απορροφήσεις των ΕΣΠΑ έφτασαν το 97%, η ανεργία έπεσε κατά 5%. Το ανύπαρκτο ψηφιακό Κράτος έγινε Ευρωπαϊκό παράδειγμα, προς ανακούφιση του πολίτη αλλά για την τόνωση της οικονομίας μας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα προστατεύεται συστηματικά ο καταναλωτής. Διενεργούνται πολλοί και εξελιγμένοι έλεγχοι στην αγορά με υψηλής τεχνολογίας συστήματα για την αισχροκέρδεια- τα παραποιημένα προϊόντα. Δημιουργήθηκε Διεύθυνση Ελέγχων και Παρατηρητηρίων. Επιβλήθηκαν για πρώτη φορά πρόστιμα σε διυλιστήρια και τράπεζες῍

Μεγάλες επενδύσεις καινοτόμων τεχνολογιών εμπιστεύονται την Ελλάδα και την διακυβέρνηση από την ΝΔ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλίστηκαν με τα υπερσύχρονα αεροσκάφη RAFALE και φρεγάτες τελευταίας τεχνολογίας άλλαζoντας τις ισορροπίες με την Τουρκία, στον αέρα και την θάλασσα. Η Ελλάδα από ανυπόληπτη χρεοκοπημένη και χώρα παρίας έγινε κράτος με φωνή και άποψη σε όλα τα διεθνή φόρα! Η εξωτερική μας πολιτική ξάφνιασε ευχάριστα και τον πιο δύσπιστο και σήμερα η Ελλάδα έχει συμμαχίες με Κράτη του Αραβικού κόσμου και της Ασίας που δεν είχαμε διανοηθεί. Με αυτές τις συμμαχίες και με κορωνίδες τις συμμαχίες με την Γαλλία και τις ΗΠΑ, η Ελλάδα σήμερα είναι ο σημαντικότερος παίκτης στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, των Βαλκανίων και όχι μόνο. Οι ενεργειακοί τερματικοί σταθμοί Φ.Α. στην Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη, με την ταυτόχρονη λειτουργία και του αγωγού IGB με την Βουλγαρία, κατέστησαν την Ελλάδα και ενεργειακό παίκτη στην περιοχή με τα μελλοντικά κοιτάσματα στις γεωτρήσεις που ανακοινώθηκαν για το 2023 στο Ιόνιο, Ήπειρο και Κρήτη, τότε θα μιλάμε πραγματικά για άλλη Ελλάδα. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη που βελτίωσαν την καθημερινότητα των πολιτών και άλλαξαν την ψυχολογία του Έλληνα. Με την προνοητικότητα της κυβέρνησης και την δυναμική της παρουσία στην Ε.Ε σε θέματα ενέργειας θα ξεπεράσουμε με όσο το δυνατόν μικρότερες οικονομικές απώλειες τον χειμώνα που έρχεται και του χρόνου θα μιλάμε με άλλους όρους. Μην ξεχνάμε την ρευστότητα των γεγονότων στην παγκόσμια πολιτική σκηνή τον επικίνδυνο γείτονα μας κι ότι στην Ουκρανία οι απώλειες δεν είναι μόνο οικονομικές αλλά είναι σε αίμα και ζωές!

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι πολιτική σταθερότητα και καλός Καπετάνιος. Έχουμε λοιπόν να επιλέξουμε μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, από την μία σταθερότητα και ανάπτυξη κι από την άλλη αβεβαιότητα κι αμφισβήτηση των σταθερών αξιών του δυτικού πολιτισμού καθώς και αμφισβήτηση των αξιών της ελληνορθόδοξης πίστης μας !!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 31 Οκτ. 2022 - 09:58