Στις Σέρρες με τη ματιά ενός "Τουρίστα"

Ο Τύμβος Καστά αλλά και εν γένει η περιοχή της Αμφίπολης εκτός από το «μυστικό» της ταυτότητας του ενοίκου του επιβλητικού τάφου «κρύβει» και μια τεράστια ευκαιρία και παράλληλα πρόκληση για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για την οποία θα έπρεπε να είμαστε ήδη προετοιμασμένοι.

Θα έπρεπε να είχαν αναληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να αναπτυχθεί τουριστική κουλτούρα σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα αλλά και στους συναφείς με αυτόν, γιατί θα αποτελούν τον «καθρέφτη» του τόπου μας όταν θα συρρέουν οι επισκέπτες στην περιοχή μας.

Κι αυτό σε βάθος χρόνου και ιδιαίτερα με το που θα καταστεί ο Τύμβος Καστά επισκέψιμος θα συμβεί. Κι όσο πλανάται το μυστήριο γύρω από τον ένοικό του πάντα θα ευνοείται και η ανάπτυξη της φήμης ότι μπορεί να φιλοξενείται σε αυτόν και ο Μέγας Αλέξανδρος!

Η Αμφίπολη μπορεί να αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» μια ολοκληρωμένης και συνδυαστικής πρότασης για την προσέλκυση τουριστών στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών 12 μήνες τον χρόνο. Η φύση έχει προικίσει την περιοχή μας με αξιοθέατα απείρου ομορφιάς, όπως η Λίμνη Κερκίνη, ο Λαϊλιάς, στο Σπήλαιο Αλιστράτης και ο Αγγίτης, οι ιαματικές πηγές Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου κ.α.

Το δύσκολο είναι να «κουμπώσουν» όλα αυτά σε ένα ή και περισσότερα τουριστικά πακέτα. Θα πρέπει, επίσης, να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας με τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, ώστε να αναδειχθεί η πλούσια και εξαιρετικής ποιότητας τοπική γαστρονομία.

Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση και δυστυχώς δεν έχουμε κάνει το παραμικρό βήμα!

Η Αντιπεριφέρεια Σερρών και οι Δήμοι πρέπει να αναζητήσουν ένα ευέλικτο φορέα για να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή.

Στις Ας μη μιλάμε αύριο για μία ακόμη ευκαιρία που χάθηκε μέσα από τα χέρια μας!!!

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 09 Ιουλ. 2022 - 12:14