Σέρρες - Belles Historic Trail: Τρέξτε μέσα στη φύση και δίπλα στην ιστορία

Το Belles Historic Trail διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στις Σέρρες και στις νοτιοανατολικές πλαγιές ενός επιβλητικού βουνού, που αποτελεί φυσικό σύνορο με τη γειτονική Βουλγαρία. Τα μονοπάτια του αγώνα, ακολουθούν διαδρομές που παλαιότερα ακολουθούσαν οι ντόπιοι στις βιοποριστικές τους δραστηριότητες (κτηνοτροφία, υλοτομία κ.α.) αλλά και οι γενναίοι υπερασπιστές των θρυλικών οχυρών του Μπέλλες, που πριν από 83 χρόνια ήρθαν τετ α τετ με τους Γερμανούς εισβολείς.

 

Οι διαδρομές των αγώνων ακολουθούν βαθύσκιωτα μονοπάτια μέσα σε δάση από οξιές, δρύς, κάτω από αιωνόβια πλατάνια δίπλα σε γάργαρα και δροσιστικά νερά. Περνούν από παλιά πολυβολεία, κάποια από αυτά της εποχής του Β΄ Π.Π. που πολέμησαν τους Γερμανούς το 1941, ενώ η θέα προς την λίμνη της Κερκίνης και την σερραϊκή ενδοχώρα δεν περνάει απαρατήρητη.

https://www.youtube.com/watch?v=tfs4j5R7_qY

Και φέτος οι βασικοί αγώνες της διοργάνωσης (Βelles Historic Trail - 22 χλμ και Sultanitsa Trail Run – 8 χλμ), που συμπεριλαμβάνονται στο ITRA National League, θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν μοναδικές δρομικές εμπειρίες που συνδυάζουν ταχύτητα και αγώνες trail, σε ένα από τα πλέον πανέμορφα και ιστορικά βουνά της χώρας μας.

Δεν είναι όμως μόνο το βουνό και οι διαδρομές του Belles Historic Trail, οι βασικοί λόγοι για να βρεθείτε 27 και 28 Απριλίου στην όμορφη περιοχή μας και στο Νέο Πετρίτσι. Σας παρουσιάζουμε ακόμη πέντε :

  • Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα όμορφο χωριό με φιλόξενους ανθρώπους, που θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία και στους δρόμους για να σας εμψυχώσουν.
  • Θα γευτείτε μετά το τέλος του αγώνα, τοπικά εδέσματα που θα ετοιμάσουν γυναίκες του χωριού ή … βουβάλι στη γάστρα -και όχι μόνο- σε τοπικές ταβέρνες.
  • Θα δείτε δεκάδες σπάνια πουλιά, με μια βαρκάδα στην Κερκίνη που θεωρείται κορυφαίος υγρότοπος στην Ευρώπη.
  • Θα ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, περπατώντας στις υπόγειες στοές του θρυλικού οχυρού Ρούπελ, που δεν καταλήφθηκε από τον εχθρό. Κατά τον Β΄ Π.Π.,  κερδίζοντας τον σεβασμό του.
  • Θα χαλαρώσετε με ένα ζεστό μπάνιο, με νερό απευθείας από την καρδιά της γης, στα φημισμένα  λουτρά του Αγκίστρου.

Η διοργάνωση συμπεριλαμβάνει επίσης τον αγώνα δρόμου Ν.Πετρίτσι Run - 5 χλμ και τον παιδικό Riko Kids Run – 1 χλμ μέσα και έξω από το Νέο Πετρίτσι.

Το Belles Historic Trail διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Πετριτσίου, με την υποστήριξη της Π.Ε. Σερρών και του δήμου Σιντικής.

Εγγραφές και πληροφορίες : www.belleshistorictrail.gr

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 13 Μαρ. 2024 - 10:50