Σε ρυθμούς Formula1 «τρέχει» η ομάδα G-max του 3ου Λυκείου

 Στον 5ο πανελλήνιο διαγωνισμό «Formula 1» σχολείων θα συμμετάσχει η ομάδα G-max του 3ου Λυκείου Σερρών, στις 22-24 Απριλίου 2016.

 Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνογερμανική σχολή της Παλλήνης, στην Αθήνα και θα συμμετάσχουν 29 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ιδιωτικά και δημόσια. Η ομάδα του 3ου Λυκείου συμμετέχει στο διαγωνισμό εδώ και τρία χρόνια και είναι η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί Νομό Σερρών.

 «Στο διαγωνισμό αυτό κατασκευάζουμε ένα αυτοκίνητο κλίμακας αντάξιο της Formula 1. Το αυτοκίνητο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 80 χιλιόμετρα την ώρα. Λειτουργεί με μια αμπούλα με συμπιεσμένο διοξείδιο του άνθρακα η οποία τοποθετείτε στο πίσω μέρος του μονοθέσιου και με την αεροδυναμική, αναπτύσσει ταχύτητα. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε κάποιες γνώσεις φυσικής και μαθηματικών που μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Την ιδέα μας την έδωσε ο χημικός μας, ο κ. Ζαφειριάδης Ηλίας», αναφέρει ο αρχηγός της ομάδας Μάριος Αλεξιάδης.

 Η ομάδα εργάζεται με συγκεκριμένη διαδικασία, πάνω στους κανόνες του διαγωνισμού και τα έξοδα της συμμετοχής καλύπτουν χορηγοί από την αγορά των Σερρών τους οποίους αναλαμβάνει να βρει η ομάδα του marketing. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό με μεγάλο ανταγωνισμό, καθώς οι έξι πρώτες ομάδες ως επιβράβευση, στέλνουν από δυο άτομα στην Αμερική. Πέρα από την προβολή του σχολείου που εκπροσωπούν, υπάρχει πάντα και το κρυφό όνειρο κάποιο από αυτά τα παιδιά να καταφέρει να κερδίσει, στο μέλλον, μια θέση στο μαγικό κόσμο της Formoula1.

Υπεύθυνοι καθηγητής της ομάδας είναι οι Ηλίας Ζαφειριάδης και Στράτος Αγγελίδης.

Την  G-max απαρτίζουν:

Αρχηγός ομάδας: Αλεξιάδης Μάριος

Υπεύθυνοι μάρκετινγκ/εύρεσης χορηγών/προβολής ομάδας και γραφιστικής: Αλεξιάδης Μάριος, Γρηγοράκη Πηνελόπη, Αραπτσίδου Μένια, Τζιγέρα Αναστασία, Νενέρογλου Χριστόφορος, Χαψάς Νίκος, Γιώσα Σμαρώ.

Κατασκευαστές/σχεδιαστές: Καραλής Στυλιανός, Τέγος Απόστολος, Ζλάτκος Αντώνης, Χρήσιμος Νίκος, Βασιλακάκη Μαρία, Χατζημιχαηλίδου Βασιλική, Τιτόνης Αλέξανδρος

Υπεύθυνοι για τις βαφές: Μελλίδης Χάρης, Γιαννακίδης Παναγιώτης

Στη φωτογραφία διακρίνονται στην κάτω σειρά από τα αριστερά:Γιαννακίδης Παναγιώτης, Τέγος Απόστολος, Αλεξιάδης Μάριος, Ζλάτκος Αντώνης, Τζιγέρα Αναστασία και Βασιλακάκη Μαρία.

Στην πάνω σειρά από τα αριστερά:Μελλίδης Χάρης, Χαψάς Νίκος, Νενέρογλου Χριστόφορος, Χρήσιμος Νίκος, Γιώσα Σμαρώ, Γρηγοράκη Πηνελόπη και Αραπτσίδου Μένια 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 18 Απρ. 2016 - 22:19