Ολυμπιακός: Γκρέμισε την ΑΕΚ από την κορυφή με ηγέτη Όρτα και έκανε δώρο τίτλου στον ΠΑΟΚ

Έπαιξε για την ιστορία του (όπως πάντα), την 3η θέση και πανηγύρισε κόντρα στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, είχαν για ηγέτη τον Αντρέ Όρτα που σκόραρε δις και επικράτησαν 2-0 των «κιτρινόμαυρων», γκρεμίζοντάς τους από την κορυφή!

Εκεί όπου πλέον βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 4-1 του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να πέφτουν 4οι, ενώ πλέον ο Ολυμπιακός είναι 3ος και πάει για δύο αποτελέσματα στη Λεωφόρο την Κυριακή ώστε να κλειδώσει από τώρα την Ευρώπη.

Κατώτερη των περιστάσεων για έναν «τελικό» οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, οι οποίοι είχαν έλλειψη ρυθμού αλλά και πάλι φάνηκαν ψυχολογικά απροετοίμαστοι και μοιραία γνώρισαν την ήττα.

Οι «ερυθρόλευκοι» την ίδια ώρα είχαν τους Όρτα, Έσε σε μεγάλο βράδυ, οι Κάρμο, Τζολάκης έμοιαζαν απροσπέλαστοι και είδαν τον κόσμο τους να τους αποθεώνει, ζητώντας το ευρωπαϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου απέναντι στη Φιορεντίνα!

MVP: Συγκλονιστικός ο Όρτα, ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός επιθετικά για τον Ολυμπιακό, έχοντες και σημαντική συνεισφορά στο ανασταλτικό κομμάτι. Κερασάκι στην τούρτα οι δύο γκολάρες του, ενώ σε όλο το ματς ταλαιπώρησε τότε Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα και όλη την ομάδα της ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69' Κίνι), Τσικίνιο (88' Καρβάλιο), Έσε, Όρτα, Ποντένσε (61' Μαρτίνς), Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46' Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (62' Άμραμπατ), Ελίασον (70' Μάνταλος), Αραούχο (62' Πόνσε), Γκαρσία (70' Τσούμπερ).

Διαιτητής: Τομπίας Στίλερ
Βοηθοί: Μαρκ Μπορς, Κρίστιαν Γκίτελμαν
VAR: Περλ Γκούντερ
Τέταρτος: Βεργέτης

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 16 Μάιος. 2024 - 09:57