«Οι πανουργίες του Μπερτόλδου» από το 4ο ΓΕΛ Σερρών

Ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος  Διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών, σε μια εποχή οικονομικής ένδειας, κρίσης αξιών και θεσμών, λιτότητας συναισθημάτων, ενισχύει την αγάπη των μαθητών τους για το θέατρο και τον πολιτισμό  παρουσιάζοντας τη νέα παράσταση της θεατρικής ομάδας του σχολείου, «Commedia» ή “οι πανουργίες του Μπερτόλδου” του Γιώργου Σκούρτη.

Πρόκειται για μια κωμωδία, με κοινωνικά μηνύματα και στοιχεία Commedia Del' Arte. Η υπόθεση διαδραματίζεται σε μια φανταστική χώρα, σε φανταστικό χρόνο, με φανταστικά πρόσωπα, ώστε τα μηνύματα του έργου να αποκτήσουν διαχρονικότητα· αφορά τη διαμάχη ανάμεσα στον βασιλιά Αλμποΐνο και τον Μπερτόδουλο, έναν πανέξυπνο, τολμηρό χωρικό, που δεν διστάζει να αψηφήσει τη βούληση του βασιλιά, φέρνοντας τον στα όρια γελοιοποίησης.

Πρόκειται για τη σύγκρουση των εχόντων και μη εχόντων, τη διαχρονική διαμάχη ανάμεσα στον εξουσιαστή και τον εξουσιαζόμενο, την αέναη διαπάλη ανάμεσα στον δίκαιο κι άδικο λόγο, που, όταν ηττάται στο πεδίο της μάχης, χρησιμοποιεί τη δύναμη της εξουσίας, την αυταρχικότητα και τον καταναγκασμό, ως έσχατη αλλά επονείδιστη εφεδρεία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ: Κείμενο

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ: Μουσική

ΣΟΦΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ: Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Σερρών

ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΑΖΗ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΧΑΔΙΡΟΓΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΟΥ, ΦΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Υπεύθυνες καθηγήτριες του πολιτιστικού προγράμματος

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ: Υποστηρικτική θεατρική διδασκαλία – Σκηνοθεσία

ΧΡΥΣΑ ΔΕΜΕΡΤΖΗ: Μουσική επιμέλεια

ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σκηνογραφία

Θα δοθούν συνολικά δυο παραστάσεις:

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και ώρα 9.00 μ.μ. και το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 9.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή του δημοτικού θεάτρου «Αστέρια». Τιμή Εισόδου 5,00 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 11 Απρ. 2016 - 10:54