Νέα κυκλοφορία: ​«Η Άρδευση των καλλιεργειών»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του γεωπόνου – ερευνητή κ. Κωνσταντίνου Χαρτζουλάκη:  «Η Άρδευση των καλλιεργειών: Μέθοδοι, Σχεδιασμός, Ανάγκες σε νερό, Ποιότητα νερού, Εφαρμογές».  Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αγρότυπος».

Η ανάγκη για ορθολογική διαχείριση του νερού άρδευσης, η χρήση σύγχρονων εργαλείων για το σχεδιασμό της άρδευσης και η εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών αποτέλεσαν το βασικό κίνητρο για την συγγραφή αυτού του βιβλίου.

 Στο βιβλίο, με εμπειρία του συγγραφέα πάνω από 35 χρόνια σε θέματα άρδευσης, καταβλήθηκε προσπάθεια να καταγραφεί η υπάρχουσα επιστημονική γνώση σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο για την άρδευση και τις νέες τεχνολογίες, που πρέπει να εφαρμοσθούν στις συνθήκες που διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια.

 Στόχος της έκδοσης, είναι να αποτελέσει ένα πολύτιμο βοήθημα για φοιτητές, μελετητές, μηχανικούς περιβάλλοντος, γεωπόνους, στελέχη δημόσιας διοίκησης σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης αλλά και για σύγχρονους αγρότες.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο δείτε εδώ

Ο συγγραφέας :  

Ο Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης γεννήθηκε στην Κίσσαμο Χανίων Κρήτης το 1952.

Είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής της Αθήνας και κάτοχος διδακτορικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε από το 1980 μέχρι το 2013 ως γεωπόνος – ερευνητής και από το 2006 ως Διευθυντής στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών στα Χανιά Κρήτης σε θέματα άρδευσης των καλλιεργειών. Είναι ειδικός σύμβουλος σε θέματα αρδεύσεων και ελαιοκομίας στην Κίνα, Πακιστάν, Ιράν, Αίγυπτο και Ιορδανία.

  

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 10 Απρ. 2019 - 15:03