Με τη ματιά ενός τουρίστα στις Σέρρες: "Πάσχει" η τουριστική ανάπτυξη της Παραλίας Οφρυνίου χωρίς τις απαραίτητες υποδομές

Δε μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχές την στιγμή που απουσιάζουν στοιχειώδεις και βασικές υποδομές, που αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση, ώστε οι επισκέπτες αλλά και οι σταθεροί παραθεριστές απολαμβάνουν τις διακοπές τους με εμπεδωμένο το αίσθημα ασφάλειας.
Η παραλία Οφρυνίου γνωρίζει μια τρομακτική τουριστική και οικιστική ανάπτυξη με τον αριθμό των παραθεριστών αλλά και των περιστασιακών επισκεπτών να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Συνεπακόλουθη είναι και η οικονομική ανάπτυξη με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Βήματα έγιναν με τη δημιουργία του βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο, τις πεζοδρομήσεις και ασφαλτοστρώσεις και το νέο Κέντρο Υγείας.
Ωστόσο, δε νοείται με τον ιδιαίτερα μεγάλο πληθυσμό που φιλοξενεί τους θερινούς μήνες η παραλία Οφρυνίου να μη διανυκτερεύει το Κέντρο Υγείας και να μη διαθέτει ασθενοφόρο.
Οι δύο αυτές προϋποθέσεις είναι απολύτως επιβεβλημένες. Η τουριστική ανάπτυξη είναι το ζητούμενο αλλά δε μπορεί να συμβαίνει ανεξέλεγκτα και χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως το τελευταίο ατυχές συμβάν με ηλικιωμένο άνδρα που κατέρρευσε ενώ γευμάτιζε και το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό και το ασθενοφόρο ανύπαρκτο.
Η ανθρώπινη ζωή είναι η απόλυτη προτεραιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινητοποιηθεί ο Δήμος Παγγαίου αλλά φυσικά και η αρμόδια ΥΠΕ.

logo-o_touristas.png

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 23 Αυγ. 2023 - 20:16