Με τη ματιά ενός "Τουρίστα" στις Σέρρες: Ο άναρχος "καμβάς" του Διοικητηρίου

Κάποιοι «καλλιτέχνες» έχουν μετατρέψει την πίσω όψη του κτιρίου του Διοικητηρίου σε έναν άναρχο «καμβά». Προφανώς κι έχουν μια λανθασμένη αντίληψη για το που μπορεί κάποιος να εκφράσει την τέχνη του. Σίγουρα, πάντως, αυτό δε μπορεί να συμβαίνει σε δημόσιο κτίριο και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί και η σχετική αδειοδότηση.

grafiti_nomarxia_ktirio_piso_opsi_1.jpg


Όμως, η επιθυμία ορισμένων να εκφρασθούν είναι πολύ μεγάλη και ίσως μέσα από την «καλλιτεχνική έκφρασή» τους καταθέτουν και την αντίθεσή τους απέναντι σε κάθε έννοια οργανωμένου κράτους.

grafiti_nomarxia_ktirio_piso_opsi_2.jpg

grafiti_nomarxia_ktirio_piso_opsi_3.jpg


Ασφαλώς και η καλλιτεχνική έκφραση είναι ελεύθερη και δεν περιορίζεται αλλά δε μπορεί να λαμβάνει χώρα σε οποιοδήποτε σημείο κρίνει πρόσφορο ο καθένας και πόσο μάλλον σ’ ένα δημόσιο κτίριο. Ίσως οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες να εκφράζονται οπουδήποτε αλλού εκτός από τα δικά τους σπίτια! Κι αυτό είναι ενδεικτικό της λανθασμένης αντίληψης που τους διαπνέει.
Το θέαμα, έστω και στην πίσω όψη του Διοικητηρίου, είναι θλιβερό και σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας. Θεωρούμε πως ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 28 Αυγ. 2022 - 13:03