Με τη ματιά ενός "Τουρίστα" στις Σέρρες: "Μπλοκαρισμένα" τιμολόγια και δημόσιες τουαλέτες που θέλουν προσοχή

Εδώ και δύο, περίπου, εβδομάδες η ταμίας του Δήμου Σερρών απουσιάζει με άδεια. Ασφαλώς και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά της να λάβει όση άδεια δικαιούται. Είναι, όμως, υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Ταμείου και την ομαλή ροή πληρωμών.
Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, με τους επαγγελματίες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να στοιβάζονται χρηματικά εντάλματα και να παραμένουν ανεκτέλεστα την ίδια στιγμή που οι υποχρεώσεις των συναλλασσομένων με το Δήμο “τρέχουν” και οι επαγγελματίες αναζητούν “ενέσεις” ρευστότητας για να ανταποκριθούν.
Ασφαλώς και θα πρέπει να υπάρχει μια εναλλακτική ώστε όταν απουσιάζει κάποιος υπάλληλος να μην “νεκρώνει” κάθε αρμοδιότητα που ασκεί. Δηλαδή, αύριο-μεθαύριο αν πάρει άδεια ο εισπράκτορας του Δήμου Σερρών δε θα γίνονται και εισπράξεις;;;
Σαφώς το αυτό ισχύει για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.


Τα Δημοτικά Αποχωρητήρια που λειτουργούν στη στοά του Δημαρχείου Σερρών ανακαινίστηκαν επί της δημαρχίας του κ. Πέτρου Αγγελίδη και πραγματικά έδιναν την εικόνα μιας ευρωπαϊκής πόλης. Ο σεβασμός της Δημόσιας περιουσίας, που στην τελική ανήκει και σε εμάς τους ίδιους, δεν αποτελεί αρετή των Σερραίων αλλά και κατ’ επέκταση των Ελλήνων. Φρόντισαν ορισμένοι που παρουσιάζουν…. δυσανεξία στον σεβασμό της δημόσιας περιουσίας  να προκαλέσουν μικροφθορές και να προχωρήσουν στις δικές τους… “εικαστικές παρεμβάσεις”!
Η υπεύθυνη που μεριμνά για την καθαριότητα των αποχωρητηρίων πραγματικά υπερβάλλει ευατόν, φροντίζοντας, ώστε ο χώρος να είναι πεντακάθαρος και της αξίζουν συγχαρητήρια για την υπευθυνότητα που επιδεικνύει.
Καλό για την εικόνα της πόλης μας θα ήταν να αποκατασταθούν οι φθορές που υπάρχουν. “Παραφωνία” αποτελούν τα καζανάκια παλαιού τύπου που τοποθετήθηκαν αντικαθιστώντας τα εντοιχισμένα! Αντί να προχωράμε μπροστά κάνουμε βήματα προς τα πίσω!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 22 Ιουλ. 2022 - 13:57