Με τη ματιά ενός "τουρίστα" στις Σέρρες: Η πρόκληση του αθλητικού τουρισμού

Αυτό το Σαββατοκύριακο η πόλη των Σερρών φιλοξενεί 1.000 αθλητές και αθλήτριες και συνολικά περισσότερα από 3.000 άτομα, στα πλαίσια της διεξαγωγής στο δημοτικό στάδιο «Γεώργιος Τοπτσής» του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Κ20.

Οι αγώνες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι Σερραίοι θα μπορέσουν να θαυμάσουν από κοντά αυριανούς πρωταθλητές, ολυμπιονίκες και γενικώς να απολαύσουν το μέλλον του ελληνικού στίβου.
Πέρα, όμως, από το αθλητικό σκέλος υπάρχει και το οικονομικό. Τρεις χιλιάδες επισκέπτες θα βρεθούν στην πόλη των Σερρών. Εύκολα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της τονωτικής ένεσης που θα δεχθεί η τοπική αγορά.

Ο αθλητικός τουρισμός με συνεχή βελτίωση των αθλητικών μας υποδομών είναι ένας εφικτός στόχος. Απαιτείται, όμως, ένα master plan και ένας μακροχρόνιος στρατηγικός σχεδιασμός. Πομφόλυγες, ευχολόγια και σχέδια επί χάρτου δεν θα αποφέρουν αποτέλεσμα. Απαιτείται σοβαρότητα και ευελιξία.

Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι η βούληση για ένα «μαραθώνιο» που θα πρέπει να διανυθεί με ταχύτητα σπρίντερ. Στον «τερματισμό» δε θα μιλάμε απλά για ένα χρυσό μετάλλιο αλλά για μια «χρυσή» εποχή για την πόλη των Σερρών!
Πεδίο δόξης λαμπρό

 

logo-o_touristas.png

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 10 Ιουλ. 2022 - 14:53