Με τη ματιά ενός τουρίστα στις Σέρρες: Η "οσμή" της εξουσίας ως "συγκολλητικής ουσίας" και το ρίσκο της

Η «οσμή» της εξουσίας αποτελεί ιδιαίτερα ισχυρή συγκολλητική ουσία και, έστω και πρόσκαιρα, ενώνει ακόμα και ετερογενείς και εκ διαμέτρου αντίθετες δυνάμεις. Ο «νόμος» αυτός ασφαλώς και έχει εφαρμογή στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Στη φάση που διανύουμε η συστράτευση ετερόκλητων δυνάμεων προσδίδει «παράσταση νίκης» και «ισχύος» στον συνδυασμό που ανοίγει «ανεξέλεγκτα» τα «σύνορά» του και υποδέχεται πάσης φύσεως πολιτικούς μετανάστες!
Τα προβλήματα προκύπτουν σε δεύτερο χρόνο καθώς σε μια «dream team» χρειάζονται πολλές μπάλες! Κι όταν η κάλπη θέσει ορισμένους «εκτός νυμφώνος» η ισχύς της συγκολλητικής ουσίας αποδυναμώνεται και αρχίζουν κι αναπτύσσονται «φυγόκεντρες δυνάμεις» ή ακόμα χειρότερα «πολέμιες»!
Οι δυνάμεις αυτές θα «πυροδοτηθούν» στο ενδεχόμενο επαναληπτικής εκλογικής διαδικασίας κι όταν πλέον θα είναι ξεκάθαρο ποιοι «μνηστήρες» τίθενται εκτός «νυμφώνος».
Σε αυτή την περίπτωση εισερχόμαστε σε «αχαρτογράφητα ύδατα» κι αυτό ανατρέπει και περιπλέκει τους συσχετισμούς. Το «έργο» έχει παιχτεί πολλές φορές! Αν θα «παίξει» σε επανάληψη τον Οκτώβριο δεν το γνωρίζω! Ίδομεν!   

logo-o_touristas.png 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 24 Αυγ. 2023 - 17:01