Με τη ματιά ενός "Τουρίστα" στις Σέρρες: Δώδεκα…. κι ούτε ένα φεστιβάλ-Προσοχή στους υπογειωμένους κάδους

►Sold out ήταν το Φεστιβάλ Λουτρών Πόζαρ που ξεκίνησε προχθες και διήρκησε μέχρι την Κυριακή. Περισσότερα από 8.000 άτομα βρέθηκαν στα Λουτρά Αλμωπίας γεμίζοντας με κόσμο όχι μόνο την Αριδαία και τα γύρω χωριά αλλά και την Έδεσσα!
Τα λουτρά Πόζαρ είναι ένας προορισμός τεσσάρων εποχών και πάντα αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Με το φεστιβάλ προσσεγίσθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία η νεολαία προσφέροντας θεαματική αύξηση στο πελατολόγιο όχι μόνο των καταλυμάτων αλλά των εστιατορίων και των καφέ.
Στο φεστιβάλ συμμετείχανν ηχηρά ονόματα της μουσικής σκηνής και οι διοργανωτές κατόρθωσαν να καλύψουν τη “δίψα” του κόσμου για ποιοτικές εκδηλώσεις αλλά και να στηρίξουν τον τόπο τους.
Το φετινό φεστιβάλ ονομάζεται “δέκα συν δύο”. Ο τίτλος αναφέρεται στα δύο χαμένα χρόνια της πανδημίας.
Στις Σέρρες ο τίτλος θα μπορούσε να είναι “Δώδεκα χαμένα χρόνια” ή “Δώδεκα…. κι ούτε ένα φεστιβάλ”!


►Το σύστημα των υπογειωμένων κάδων λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια στην πόλη των Σερρών. Εγκαταστάθηκε επί δημαρχίας κ. Πέτρου Αγγελίδη. Το διευκρινίζουμε γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων θα μεριμνούσε για την αποστολή σχετικής ενημερωτικής επιστολής για να “σφραγίσει” κι αυτό το έργο!
Από άποψη αισθητικής νομίζω ότι συνεισφέρουν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης προσφέροντας έναν ευρωπαϊκό… αέρα! Επί του πρακτέου, όμως, σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία καθώς όταν γεμίζουν τα απορρίμματα στοιβάζονται έξω από τους κάδους υποδοχής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης! Το εδνεδειγμένο θα ήταν η εγκατάταση συστήματος ειδοποίησης πληρότητας του κάδου ώστε στην συνέχεια να γίνεται άμεσα το άδειασμά τους. Μέχρι τότε ίσως θα πρέπει να γίνεται πιο τακτικά η αποκομιδή γιατί διανύουμε και περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες και με τα απορρίμματα σε κοινή θέα δυσφημείται η πόλη μας και ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 25 Ιουλ. 2022 - 18:28