Με τη ματιά ενός "τουρίστα"

►  Οι κάδοι απορριμμάτων μετατρέπονται σε πολλές περιπτώσεις στην πόλη των Σερρών σε… παρτίδα σκάκι! Ο καθένας κάνει… την κίνησή του τοποθετώντας τον κάδο μακριά από την είσοδο του μαγαζιού του για αισθητικούς και απωθητικούς (πελάτες) λόγους ή στον αντίποδα έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας του για να μην χρειάζεται να.. κάψει θερμίδες κατά τη διαδικασία απόρριψης των απορριμμάτων!
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι… αντίπαλες πλευρές διακόπτουν ακόμα και… διπλωματικές σχέσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις περνάμε και στο στάδιο των… εχθροπραξιών!
Στην οδό Ερμού υπήρξε πρόβλεψη στην ανάπλασή της και δημιουργήθηκαν ειδικές εσοχές στο οδόστρωμα για την τοποθέτηση κάδων. Ωστόσο, οι θέσεις υπολείπονται των διαθέσιμων κάδων!
Η πληροφόρηση που έχω είναι πως δεν υπάρχει μελέτη χωροθέτησης των κάδων για την πόλη των Σερρών. Αν, όμως, υπάρχει καλό θα είναι να επικαιροποιηθεί και να εφαρμοσθεί!
Από ποιόν θα μου πείτε.
Από τη Δημοτική Αστυνομία θα έπρεπε να είναι η σωστή απάντηση!
Αλλά ανοίγουμε ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο…..!!!


►    Αυτή την στιγμή η Δημοτική Αστυνομία Σερρών δε διαθέτει το στελεχιακό δυναμικό που απαιτείται για να μπορέσει να ασκήσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που μπορούν να της ανατεθούν. Μέχρι να προσληφθεί σοβαρός αριθμός ατόμων η Δημοτική Αστυνομία θα υπολειτουργεί, χωρίς να μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ορθολογική λειτουργίας της πόλης.


► Κόντευε μεσημέρι σε κάποια παραλία όταν έφθασε ένα ζευγάρι μαζί με το παιδί τους με κινητικό πρόβλημα. Ο πατέρας βοήθησε το παιδί να διανύσει την “αφιλόξενη”  διαδρομή  μέχρι τη θάλασσα για να μπορέσει να βουτήξει. Όταν αυτό συνέβη ήταν σαν όλους τους άλλους που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα. Το νερό “απορρόφησε” το κινητικό του πρόβλημα και μπορούσε να ζήσει μια μικρή στιγμή απόλαυσης όπως κάθε άνθρωπος.
Πραγματικά χάρηκα και θαύμασα, παράλληλα, πρώτα το παιδί για την στάση ζωής που επέλεξε. Που παρά το κινητικό του πρόβλημα δεν το βάζει κάτω αλλά επιδεικνύει σθένος, εσωτερική δύναμη και θέληση για να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμά του να ζει όμορφες στιγμές. Του αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ κι ένα ακόμα μεγαλύτερο ΕΥΓΕ!
Άξιος συγχαρητηρίων και θαυμασμού και ο πατέρας, ο οποίος με περισσή προσοχή και χωρίς ίχνος δυσανασχέτησης αλλά με στοργή και φροντίδα μερίμνησε ώστε το παιδί του να φθάσει με ασφάλεια στο νερό.
Ένας ακόμη καθημερινός ήρωας που ίσως δεν συναντήσουμε ποτέ σε κάποιο δελτίο ειδήσεων αλλά εμπνέει με την στάση και την συμπεριφορά του αποτελώντας υπόδειγμα γονιού.
Καλό θα ήταν σε κάθε οργανωμένη παραλία να καταστεί υποχρεωτική η εγκατάσταση συστήματος υποβοήθησης ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Όλοι έχουν δικαίωμα στις χαρές της ζωής και αποδεικνύουμε ότι είμαστε κοινωνία ανθρώπων όταν διευκολύνουμε εκείνους που δε μπορούν.

logo-o_touristas.png

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 07 Ιουλ. 2022 - 19:02