Η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή

Ο Καιρός του «σιγάν και της θλίψεως», πρέπει να είναι συνεσταλμένος. Μετά την καταστροφή είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει μικρός «Καιρός του μακρυνθήναι από περιλήψεως» και, τη θέση του να πάρει ο «Καιρός του ιάσασθαι, ο καιρός του οικοδομείν, ο καιρός του φυτεύσαι, ο  Καιρός της ειρήνης».
«Ότι παντί πράγματι έστι καιρός και κρίσις», είναι γνωστό από την εποχή των προφητών.

Ο Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής ανέλαβε παλληκαρήσια την ευθύνη για μια τραγωδία που, οι έως τώρα ένορκες μαρτυρίες και έρευνες αποδίδουν σε ανθρώπινη ολιγωρία και, όχι σε αστοχία των υποδομών στις συγκοινωνίες σταθεράς τροχιάς, για τις οποίες σωστά ο Κ. Αχ. Καραμανλής ως υπουργός, βεβαίωνε ότι λειτουργούν με επάρκεια ικανή να αποτρέψει ατυχήματα.

Ποιος, όμως, μπορεί να προβλέψει το «λάθος» του «συστήματος» που, ο Αντώνης Σαμαράκης περιγράφει στο μυθιστόρημά του «Το Λάθος» που, άλλο δεν είναι από το να νομίζει το «σύστημα» ότι, με μηχανισμούς  μπορεί να ελέγξει το παντελώς απρόβλεπτο της ανθρώπινης συμπεριφοράς;

Για λόγους καθαρά κομματικού συμφέροντος, η αντιπολίτευση ζητά με πρόσχημα την ανθρώπινη ευαισθησία, τον αποκλεισμό από τις προσεχείς εκλογές του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στα ψηφοδέλτια του τον καταδικασμένο ομόφωνα από 13 ανώτατους Δικαστές  και κυκλοφορούντα με αναστολή Ν. Παππά, γιατί να μην είναι υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής που, η έως τώρα έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν του έχει καταλογίσει την παραμικρή αντικειμενική ευθύνη;

Η απαίτηση των «προοδευτικών» κομμάτων έχει άμεση σχέση με τις προσεχείς εκλογές και τα  πρόσφατα δημογραφικά δεδομένα που θα  ισχύσουν. Με βάση τα νέα δημογραφικά αποτελέσματα ο Νομός Σερρών χάνει μία κοινοβουλευτική έδρα, άρα, η  Νέα Δημοκρατία εάν λάβει το ποσοστό των εκλογών του 2019 θα πάρει μια έδρα από την πρώτη κατανομή και μία από τη δεύτερη, ο  ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ από μία ενώ η Ελληνική Λύση, πιθανότατα, μία έδρα στη δεύτερη κατανομή.

Η «απουσία» του Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή από  τα ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα κατέστρεφε το συμπαγές καραμανλικό σώμα στις Σέρρες και, θα δημιουργούσε μια απρόβλεπτη στην έκτασή της διαφυγή ψήφων  προς τα μικρά κόμματα. Αυτό σημαίνει ότι, διακυβεύεται η «αξία» των εκλογικών υπολοίπων στο Νομό Σερρών.
Επιπρόσθετα και, αυτό είναι το πολιτικά μείζων, η απουσία του ονόματος «Καραμανλή» από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για πρώτη φορά από την ίδρυση της γαλάζιας παράταξης από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή θα σήμαινε την έναρξη μιας έντονης εσωστρέφειας στο κόμμα και την έναρξη μιας ανελέητης πολεμικής εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη από «φίλους» και εχθρούς.  

Ο Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής όπως είχε την ανθρώπινη ευαισθησία, το πολιτικό θάρρος και την παλληκαριά του ιδρυτή της Ν.Δ. να αναλάβει ευθύνες, πρέπει τώρα να βρει το ψυχικό σθένος να αντέξει στις πάσης φύσεως επιθέσεις από ουτιδανούς που, δραχμή δε δίνουν για την ανθρώπινη ζωή,  όπως έδειξε η πυρπόληση των συνανθρώπων μας στην τράπεζα Μαρφίν-Εγνατία, να αντισταθεί στις ύβρεις αυτών που από πολιτική ανικανότητα στη θεόστραβη για την Ελλάδα βάρδια τους, 130 συνάνθρωποι μας πυρπολήθηκαν, πνίγηκαν και σκοτώθηκαν σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα.

Ο Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής  έχει επιλογή. Μπορεί ως άνθρωπος να έχει συντριβεί από το μέγεθος της σιδηροδρομικής συμφοράς, όμως, οφείλει να αναλογιστεί και να σεβαστεί την ιστορία του ονόματος που φέρει και να ζητήσει την ψήφο του Ελληνικού Λαού, του μόνου που έχει δικαίωμα να τον «κρίνει».
Αυτή είναι η επιλογή του, η κρίση της πολιτείας και του έργου του από το Λαό.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 14 Μαρ. 2023 - 18:59