Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών Στέλλα Ελευθεριάδου τιμήθηκε για την προσφορά της στον πολιτισμό(Βίντεο)

Εδώ και 55 χρόνια έχει αφιερωθεί στο πολιτιστικό γίγνεσθαι των Σερρών. Τα τελευταία 27 χρόνια μετέτρεψε το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών, ως πρόεδρός του, σε «μήτρα» παραγωγής πολιτισμού.
Η δυναμική της προσωπικότητα, η ευγένεια και το πάθος της για δημιουργία οδήγησαν το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών σε μια πλούσια και σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα.

eleutheriadou_stella.jpg

eleutheriadou_stella_vraveusi_4.jpg


Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών κ. Στέλλα Ελευθεριάδου θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια «ιέρεια» του πολιτισμού των Σερρών. Για τη μακρόχρονη και πολύτιμη προσφορά της στον πολιτισμό τιμήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της ΔΚΒ Σερρών.

eleutheriadou_stella_vraveusi_2.jpg


Την απονομή της τιμητικής πλακέτας πραγματοποίησε η δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία εξήρε το πάθος, τη δοτικότητα και τη διάθεση προσφοράς της κ. Στέλλας Ελευθεριάδου. Η κ. Μητλιάγκα αναφέρθηκε στις θυσίες των γυναικών παλαιότερων εποχών και στις μάχες που έδωσαν. Χάρη σ’ εκείνες, όπως είπε, μπορούν οι σημερινές γυναίκες να τυγχάνουν ισότιμης αντιμετώπισης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

eleutheriadou_stella_vraveusi_3.jpg


Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι η κ. Στέλλα Ελευθεριάδου και η οικογένειά της περιποιούν τιμή για τις Σέρρες. Το όνομά της, ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος, είναι συνυφασμένο με τον πολιτισμό και το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών, χαρακτηρίζοντας την κ. Ελευθεριάδου σπάνιο και δημιουργικό άνθρωπο.
Η ίδια ευχαρίστησε τον Σύλλογο Φίλων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών και τον πρόεδρό της κ. Πασχάλη Λογαρνέ για την τιμή που της έγινε.
Ιδιαίτερα συγκινημένη αναφέρθηκε στον αείμνηστο σύζυγό της, σημειώνοντας ότι την στήριζε και την ενθάρρυνε στο έργο της. 
Ευτυχής συγκυρία αποτέλεσε το γεγονός ότι η βράβευση της προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων έγινε από την πρώτη γυναίκα δήμαρχο Σερρών, την κ. Βαρβάρα Μητιλάγκα, της οποίας η γιαγιά, Βαρβάρα Χατζηϊακώβου υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών. 
Στην εκδήλωση παρέστη, επίσης, η βουλευτής κ. Φωτεινή Αραμπατζή, μέλη και φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών και πλήθος κόσμου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η γενική γραμματέας του Συλλόγου Φίλων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών κ. Νατάσα Δάγκου.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 09 Μαρ. 2024 - 13:11