Γιορτή χορού στις Σέρρες

 

Στις 29 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO, με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κοινού προς την τέχνη του χορού. Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή  σχολές χορού, χορευτικές ομάδες, οργανώσεις, λέσχες και άλλοι φορείς που έχουν σαν αντικείμενο τον χορό, διοργανώνουν εκδηλώσεις. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), πρόκειται να διοργανώσει το ερχόμενο Σάββατο 29 Απριλίου 2023, στην Πλατεία Ελευθερίας εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των οποίων θα παρουσιαστούν μοντέρνοι, σύγχρονοι αλλά και παραδοσιακοί χοροί.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ.Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη ανέφερε: «Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού και διοργανώνει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των σχολών χορού, των χορευτικών ομάδων και των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας. Σκοπός μας είναι ο χορός  να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη της Τερψιχόρης σε μια γιορτή χορού, φιλίας και συνεργασίας. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 11:00 π.μ., με τις σχολές, οι οποίες θα παρουσιάσουν σύγχρονους και μοντέρνους χορούς και στις 12:00 μ.μ. τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Σερρών με παραδοσιακούς χορούς. Καλούμε όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες, μικρούς και μεγάλους να έρθουν σε αυτή την γιορτή χορού και να διασκεδάσουν.»

Τέλος η κ. Παλάζη απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες, να παραστούν στην εκδήλωση και να ενωθούν σε χορούς κυκλωτικούς και παράδοσης.

 

Οι σχολές χορού και οι χορευτικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού είναι οι κάτωθι:

 

 

  1. Σχολή Χορού Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

 

  1. Order of Dance

 

  1. Sock Troopers

 

  1. Αίολος Σερρών

 

  1. Τμήμα Χορού Συλλόγου Πρωτέας Σερρών

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 26 Απρ. 2023 - 12:58