Φθηνός λαϊκισμός από τη Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλη μια φορά η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να ακολουθήσει μια «φθηνή», λαϊκίστικη, χειρίστου είδους αριστερή αντιπολιτευτική τακτική με ισοπεδωτικές λογικές που έχουν ξεπερασθεί και απαντώνται μόνο στα μονολιθικά κατάλοιπα του παλαιοκομματικού ΣΥΡΙΖΑ.
Ενοχλεί τη Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εκτελούνται έργα που είχαν να γίνουν για πολλές δεκαετίες και δρομολογούντα άλλα που επιτρέπουν στον τόπο μας να αλλάξει σελίδα και να αποκτήσει μια αναπτυξιακή προοπτική.
Ενοχλούνται από την εργώδη προσπάθεια του Σερραίου υπουργού αλλά και των υπολοίπων τοπικών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκουν διαρκώς να δίνουν λύσεις σε προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και δεν …απολαμβάνουν την «χαλαρότητα» που καθιέρωσε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι απορίας άξιον πως μπορούν και κάνουν λόγο για τακτικές «Μαυρογιαλούρου» όταν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών επανεκκινούν έργα που είχαν παραπεμφθεί στις καλένδες.
Στην πρεμούρα τους να ασκήσουν αντιπολίτευση, στοχοποιώντας τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή διαστρεβλώνουν -εκουσίως ή ακουσίως αυτοί γνωρίζουν- την πραγματικότητα.
Ισχυρίζονται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε στην συνέντευξή του με τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη πως ο Αχιλλέας Καραμανλής ξεκίνησε το νέο κολυμβητήριο το 1976! Ενώ η αναφορά του υπουργού ήταν για το υφιστάμενο κολυμβητήριο που κατασκευάσθηκε επί των ημερών του Αχιλλέα Καραμανλή στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Κάπου τα έχουν μπερδεμένα στο μυαλό τους!
Ασφαλώς και ο Γιώργος Βασιλειάδη ως υφυπουργός Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 5.580.000 ευρώ, μετά από πρόταση του τότε δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη.
Μπορεί ο προϋπολογισμός της μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του βιοκλιματικού, πλέον, νέου κολυμβητηρίου Σερρών να είναι υποδεέστερος του προϋπολογισμού  του  έργου, όμως, είναι εξίσου, ίσως και μεγαλύτερης σπουδαιότητας γιατί θα το καταστήσει ενεργειακά αυτόνομο και με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα ήταν η λειτουργία του νέου κολυμβητηρίου , λόγω του μεγάλου ενεργειακού κόστους.
Η μελέτη των 708.000 ευρώ επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή Σερρών να αντιμετωπίζει το έργο σαν ευλογία και όχι σαν «βραχνά» και «τρύπιο κουμπαρά».
Καλό θα ήταν όσοι από τη ΝΕ Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν «παλαιοκομματικά» να αναθεωρήσουν γιατί πλέον η εποχή μας τους έχει ξεπεράσει!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 02 Ιουν. 2022 - 12:25