Εξακόσιοι σαράντα μαθητές δημοτικού έφτιαξαν το δικό τους δορυφόρο!

Έκπληκτη έμεινε η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού, «Φτιάξε το δικό σου δορυφόρο», από την φαντασία και την κατασκευαστική δεινότητα που έδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες. Με υλικά που βρήκαν από το περιβάλλον τους δημιούργησαν τον δικό τους δορυφόρο ως ώριμοι μηχανικοί της ΝΑΣΑ.

Δύο έργα από τους μαθητές του 1ου δημοτικού την Ευαγγελία Σιδερά,την Μυρσίνη Τσαφτοπούλου και ένα του 20ου του Γκουντίδη Παναγιώτη έφθασαν ισάξια στον τελικό και με κλήρωση αναδείχθηκε νικήτρια η μαθήτρια του 1ουΔημοτικού Μυρσίνη Τσαφτοπούλου της Στ1.
Η μαθήτρια παρέλαβε το βραβείο, ένα tablet, στο σχολείο από την κ Ιωάννα Κωντσιλίδου και την πρόεδρο της Αστροπύλης παρουσία της διευθύντριας κ. Δήμητρας Αναστασιάδου

Όλα αυτά στο πλαίσιο του πνεύματος δραστηριοποίησης, ευαισθητοποίησης, έξαψης του ενδιαφέροντος των παιδιών για την εξερεύνηση του διαστήματος με σύνθημα "βάλε στόχο να φθάσεις το φεγγάρι  ακόμη και αν αποτύχεις θα βρεθείς ανάμεσά στα αστέρια*.

Την επιτροπή αξιολόγησης αποτελούσαν οι ΔημήτρηςΤιτόκης, πληροφορικός, Χαράλαμπος Δαυίδ μηχανολόγος, και Ιωάννα Κωντσιλίδου, εκπαιδευτικό  που πρότεινε το διαγωνισμό.

Συμμετείχαν 640 μαθητές από 12 σχολεία με την 4η, 5η και 6η τάξη τους!

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 23 Μάιος. 2017 - 07:24