Ερωτήματα του Β. Τερζή προς το δήμαρχο Σερρών για το ιστορικό κτίριο του Ορφέα και τις κατασκηνώσεις Χρυσοπηγής

1) Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, για την ημέρα κήρυξης της Επανάστασης του 1821, από τον Σερραίο Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών Δυνάμεων Εμμανουήλ Παπά. Για άλλη μια φορά, στη συνεδρίαση του Δ.Σ που προηγήθηκε, ακούστηκε η πρόταση, να δοθεί το όνομα του Σερραίου Ήρωα, στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών.

Ο κ. Δήμαρχος απάντησε καταφατικά, με την επισήμανση να μεταβιβάσει την πρόταση, στην Επιτροπή Ονομασίας Οδών - Πλατειών και Συνοικιών.

Κ. Δήμαρχε, στη νέα περίοδο, με την ομάδα του Πανσερραϊκού να αγωνίζεται στη Super League, αυτό που λείπει από το Γήπεδο είναι το όνομα;

 

2) Στην ίδια συνεδρίαση έγινε η αναμόρφωση ενός πολύ σημαντικού ποσού, κοντά στα 2.000.000, με τη μεταφορά του από κωδικούς που αφορούσαν κυρίως στη μισθοδοσία και στην πρόσληψη προσωπικού.

Τα χρήματα θα πάνε σε έργα επ’ ωφελεία των Σερραίων Δημοτών.

Είναι γνωστό το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ιστορικό κτήριο του «ΟΡΦΕΑ». Σύμφωνα με δημόσια δήλωση του Προέδρου του και την αυτοψία μηχανικού, μπορεί να συντηρηθεί και να προστατευτεί, από άμεσες μεγαλύτερες φθορές, με ένα ποσό της τάξης των 20.000 - 30.000 ευρώ. 

Ζήτησα από τη Δημοτική Αρχή να διαθέσει άμεσα αυτό το ποσό. Τώρα η απαίτηση είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη. Μετά την ανωτέρω αναμόρφωση, «λεφτά υπάρχουν».

Για 2η φορά ο κ. Δήμαρχος μίλησε για την πρόταση της παραχώρησης του κτηρίου στο Δήμο και την προσπάθεια ένταξής του σε χρηματοδοτικά προγράμματα, για την ολοκληρωτική του ανακαίνιση.

Κ. Δήμαρχε, υπάρχει γραπτή και συγκεκριμένη πρόταση από το Δήμο προς την Διοίκηση το «ΟΡΦΕΑ» και περιμένετε απάντηση;

Απαντήσατε στο, από 27 Μαρτίου 2023, γραπτό αίτημα του Ομίλου «ΟΡΦΕΑ», για τη δωρεά ενός ποσού για τη μερική ή και ολική συντήρηση του ομώνυμου κτηρίου;

Μέχρις ότου γίνει αυτό, αν γίνει (!) και ενταχθεί το κτήριο σε πρόγραμμα, εάν ενταχθεί (!) ποια θα είναι η μοίρα του κτηρίου; 

  

3) Κ. Δήμαρχε, υποσχεθήκατε σε γνωστό και πολύ ενεργό πολιτιστικό σύλλογο της πόλης, την παραχώρηση των κατασκηνώσεων της «Χρυσοπηγής», για τη φιλοξενία ενός πολύ μεγάλου αριθμού ατόμων, στο πλαίσιο εκδήλωσής του που θα πραγματοποιήσει τον Ιούνιο.

Το Σεπτέμβριο του 2022, με αφορμή τη διοργάνωση της 18ης Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης στις Σέρρες, κάνατε γνωστό πως έχει βρεθεί νόμιμη λύση και το θέμα θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα!

Σήμερα. Έχουν αδειοδοτηθεί; Σε τι κατάσταση βρίσκονται; Έχουν συντηρηθεί; Υπάρχει φορέας διαχείρισης;

Σε πολύ πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο Αντιδήμαρχος έργων, με τους Προέδρους των πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, ανακοίνωσε πως πολύ δύσκολα θα είναι διαθέσιμες ίσως τον Σεπτέμβριο!!! 

 

             

                                                                                                 Με τιμή

 

                                                                                           Βασίλης Τερζής

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 30 Μάιος. 2023 - 09:55