Ενημερωτική εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου για την οστεοπόρωση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών ολοκληρώνει τη σειρά των επιστημονικών – ενημερωτικών εκδηλώσεών του, που απευθύνονται προς το κοινό, με την παρουσίαση του θέματος: «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή νόσος».

Σε σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Πρόκειται για ασθένεια πολύ συχνή, την συχνότερη πάθηση των οστών.  Προσβάλει κυρίως γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά και άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.  Όμως, σε πολλούς ασθενείς γίνεται αντιληπτή μόνο μετά την κυριότερη επιπλοκή της, δηλαδή κάταγμα λόγω σχετικά μικρού τραυματισμού π.χ. μιας απλής πτώσης. Κι ένα κάταγμα στο ισχίο ηλικιωμένου ανθρώπου, είναι βέβαια σοβαρή κι επικίνδυνη κατάσταση με πιθανές επιπλοκές, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η πάθηση είχε διαγνωσθεί έγκαιρα και είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα.

Η κακόφωνη χορωδία των σειρήνων του κέρδους, διαφημίζει παντού υστερικά και ανεξέλεγκτα κάθε λογής εναλλακτική θεραπεία, συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες, κολλαγόνα, θαυματουργές συσκευές, αλοιφές, μαντζούνια  και παυσίπονα. Τα μέλη του Συλλόγου μας αντίθετα, θα μιλήσουν με τη φωνή της ηρεμίας και της σύνεσης. Η οποία είναι όμως τεκμηριωμένη και βασίζεται στα επιστημονικά δεδομένα και την εμπειρία των ομιλητών, καθώς είναι όλοι – κι ο καθένας από την πλευρά του - καταξιωμένοι ειδικοί στο αντικείμενο. 

Τους ευχαριστούμε θερμά. Με την ευκαιρία, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά και όλους όσους συμμετείχαν ή βοήθησαν στη σειρά των εκδηλώσεων και κυρίως εκείνους που τίμησαν τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών με την παρουσία τους.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 στις 7μμ, στη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου «Φίλιππος – Ξενία», φυσικά με ελεύθερη είσοδο».

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Χαιρετισμός προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, Α. Βάκαλου

  • Η οστεοπόρωση με αριθμούς. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Γενικός Ιατρός
  • Γνωριμία με τη νόσο. Νικόλαος Αργυριάδης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
  • Διάγνωση και πρόληψη οστεοπόρωσης. Άννα Παπαδάκη, Ρευματολόγος
  • Παθογένεια – θεραπεία οστεοπόρωσης. Τασούλα Τσιλχοροζίδου, Ενδοκρινολόγος
  • Επιπλοκές – κατάγματα. Νικόλαος Μητρόπουλος, Ορθοπαιδικός

Συζήτηση (συντονιστής ο κ. Παπαδόπουλος)

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 23 Μάιος. 2017 - 10:33